Recept: Červená čočka s česnekem a jarní cibulkou
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
Ingredience:
500 g červené čočky,
1 čajová lžička kurkumy,
1/2 čajové lžičky kmínu,
4 stroužky česneku,
50 g másla,
3 jarní cibulky
Postup:
Čočku omyjeme, uvaříme s kurkumou a kmínem doměkka ve slané vodě asi 15 - 20 minut. Rozmixujeme na kaši. Stroužky česneku nakrájíme na jemné proužky a opatrně orestujeme na másle, nesmějí zhnědnout, protože potom chutnají hořce. Vzniklý tuk z restování přelijeme přes kaši a nakonec ji posypeme nakrájenou jarní cibulkou. Podáváme jako přílohu k pečenému masu.
Předchozí recept:
Bylinková rýže
Následující recept:
Mrkev na česneku
Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?
17 %
11 hlasů
0 %
0 hlasů
8 %
5 hlasů
58 %
38 hlasů
18 %
12 hlasů
Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků