banner

Postup

Ingredience:
500 g červené čočky,
1 čajová lžička kurkumy,
1/2 čajové lžičky kmínu,
4 stroužky česneku,
50 g másla,
3 jarní cibulky

Postup:
Čočku omyjeme, uvaříme s kurkumou a kmínem doměkka ve slané vodě asi 15 - 20 minut. Rozmixujeme na kaši. Stroužky česneku nakrájíme na jemné proužky a opatrně orestujeme na másle, nesmějí zhnědnout, protože potom chutnají hořce. Vzniklý tuk z restování přelijeme přes kaši a nakonec ji posypeme nakrájenou jarní cibulkou. Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Bylinková rýže

Následující recept:

Mrkev na česneku

Červená čočka s česnekem a jarní cibulkou - diskuze

Také je moc dobrá zelená čočka.Jsou to moc dobré saláty a přílohy.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40