Recept: Francouzské karé - babiččin recept
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
Porce pro 3 lidi:
Nejprve uděláme "nálev":
5 lžic oleje
2 lžičky sladké papriky
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce worčestru
3 stroužky česneku - utřít
2 velké nebo 4 menší cibule
20 cm pórku
2 žloutky
1 červená paprika
1 zelená paprika
Malá plechovka žampionů
trochu kari (1/4 lžičky), špetka pepře, chilli
Zamícháme dohormady.
Maso: 3 plátky kuřecích prsou nakrájíme na nudličky a zamícháme do nálevu tak (můžeme přidat olej, pokud by se nám zdálo málo). Dáme na 1 - 2 dny do ledničky.
Opékáme asi 20 minut - je možné přidat trochu vývaru a pořádně míchat, aby se nám to nepřipálilo.
Babička nám to vždy dělala s domácíma hranolkama a domácí tatarkou. Já to podávala s rýží a také to nemělo chybu.
Sice to není úplně baby friendly jídlo, ale dětem moc chutnalo :))
Předchozí recept:
Podzimní buchta
Následující recept:
Dezert kačenka
Francouzské karé - babiččin recept - diskuze
 
 
 
  
 
 
 Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?s
          
            27 %
          
          
          23 hlasů
        
          
            69 %
          
          
          59 hlasů
        
          
            5 %
          
          
          4 hlasy
        
Celkem hlasovalo 86 unikátních návštěvníků
 
     
        
         
       
       
                 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
     
   
         
             
   
   
   
   
  