Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Francouzské karé - babiččin recept

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Porce pro 3 lidi:

Nejprve uděláme "nálev":

5 lžic oleje

2 lžičky sladké papriky

3 lžíce sojové omáčky

1 lžíce worčestru

3 stroužky česneku - utřít

2 velké nebo 4 menší cibule

20 cm pórku

2 žloutky

1 červená paprika

1 zelená paprika

Malá plechovka žampionů

trochu kari (1/4 lžičky), špetka pepře, chilli

Zamícháme dohormady.

Maso: 3 plátky kuřecích prsou nakrájíme na nudličky a zamícháme do nálevu tak (můžeme přidat olej, pokud by se nám zdálo málo). Dáme na 1 - 2 dny do ledničky.

Opékáme asi 20 minut - je možné přidat trochu vývaru a pořádně míchat, aby se nám to nepřipálilo.

Babička nám to vždy dělala s domácíma hranolkama a domácí tatarkou. Já to podávala s rýží a také to nemělo chybu.

Sice to není úplně baby friendly jídlo, ale dětem moc chutnalo :))

autor: nadule1    Poslední změna: 18.11.2011 16:18:13
Předchozí článek svestkova omacka Další článek Houbová omáčka(nejen pro Janasmile)
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce