Recept: Tip od cukrářky
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
žloutkový krém
*0,5 l mléka
*2 pudinkové prášky
*cukr krupice
*půl kostky másla
máslový krém
*0,5 l mléka
*2 pudinkové prášky
*cukr krupice
*0,5kg másla (2 kostky)
Nemám pro vás recept na dortík,snad později.Jen vychytávku na krém.Pokud chcete tak zvaný žloutkový krém.Do půl litru mléka dáte ne jeden,jak je psáno,ale dva pudinkové prášky a cukr-ten normálně.Vše se smíchá hned ještě za studena a metličkou stále míchat!Až se budou tvořit bubliny v hustém krému,tak ještě vydržte alespoň minutku.Nevadí když jsou cucky,vážně ne.Je to opravdu hodně husté,hlavně míchat ať se nepřichytí nic ke dnu a nechat ty bublinky,to je důležité,kvůli chuti-odpařuje se škrob.Po vychlazení dáme z balení tolik másla kolik bylo mléka,takže půl kostky.Mixujeme a mixujeme.Když chcete tak zvaný máslový krém,vše se dělá stejně,jen na půl litru mléka je půl kila másla,ale já to šidím a taky to pak drží a dá se krásně zdobit.Veru
Předchozí recept:
Pudinkový - nepečený dort
Následující recept:
Těstoviny
Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Chtěl/a byste vyzkoušet jídlo, které uvařil přední světový šéfkuchař?
11 %
32 hlasů
14 %
41 hlasů
56 %
165 hlasů
8 %
22 hlasů
5 %
14 hlasů
6 %
19 hlasů
Celkem hlasovalo 293 unikátních návštěvníků