Recept: Sloní slza
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
100 g mouč. cukru
6 vajec
vanilkový cukr
75 g pol. mouky
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
Krém:
150 g mletých vlašských ořechů
5 lžic mléka
250 g másla
2 vanil.cukry
2 lžíce mouč. cukru
kompotované broskve
Z bílků ušleháme sníh, cukr a vanil. cukr utřeme se žloutky do pěny. Přidáme mouku, prášek do pečiva, kakao a sníh. Pečeme na 180 oC asi 30 minut. Po upečení po délce přeložíme a necháme vychladnout.
Krém: Mleté ořechy spaříme horkým mlékem. Máslo s cukrem a vanil.cukrem utřeme a přidáme ořechy. Broskve nařežeme na měsíčky. Plát těsta rozbalíme, do středu dáme vrstvu krému, poklademe broskvemi a prikryjeme zbytkem krému. Plát přiloíme a mírně přitlačíme k sobě, aby připomínal slzu. (Je to moc a moc dobré, dělám to i bez broskví)
Předchozí recept:
Tvarohová buchta s džusovou polevou
Následující recept:
Rumová buchta
Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?
18 %
12 hlasů
0 %
0 hlasů
7 %
5 hlasů
57 %
38 hlasů
18 %
12 hlasů
Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků