banner

Postup

Ingredience


250 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 100 g másla, 1 lžička prášku do pečiva, 125 ml mléka, 2 vejce, 500 g borůvek
drobenka: 200 g polohrubé mouky, 80 g másla, 80 g krupicového cukru


Postup


Máslo s cukrem a žloutky utřeme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a promícháme. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli. Těsto vlijeme do hlubšího vymazaného a vysypaného plechu. Posypeme borůvkami, dorobenkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do zezlátnutí drobenky, zkoušíme špejlí.

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Těsto na pizzu

Borůvkový koláč - diskuze

Jdu na něj
Simčo,to asi není na úplně velký plech,že?

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

13 %
2 hlasy

88 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 16 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40