Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Tvarohovo - malinovo - ostružinový koláč

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Ingredience

 Náplň: 350 g ostružin 350 g malin  4 vejce sůl 750 g tvarohu 150 g krystalového curku 150 g másla 2 vanilkové cukry (20g) nastrouhaná kůra z 1 citronu 100 g škrobové moučky Korpus: 100 g másla 125 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr (10g) 2 vejce 150 g hl. mouky 50 g škrobové moučky ČL prášek do pečiva 2 PL rumu a vanilkový cukr na posypání

Postup

Příprava náplně:
Maliny a ostružiny umyjeme a rozprostřeme, aby mohly oschnout. Tvaroh propasírujeme přes cedník. Obroučku dortové formy pokapeme máslem a dno i stěny formy vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180°C.

Příprava těsta:
Máslo utřeme s moučkouvým a vanilkovým cukrem do pěny a po jednom přidáme vejce. Mouku smícháme se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Po lžičkách vmícháme do vaječné hmoty a po lžičkách vmícháme rum. Těsto dáme do formy, povrch uhladíme a pečeme 20 minut. POUŽIJEME DORTOVOU OBROUČKOVOU FORMU, PRŮMĚR 26CM.

Pokračujeme v přípravě náplně:
Bílky oddělíme, ušleháme se špetkou soli sníh, přidáme 70 g cukru a šleháme. Máslo utřeme do pěny s 80 g cukru a vanilkovým cukrem, přidáme kůru, po jednoum zapracujeme žloutky, propasírovaný tvaroh, střídavě škrobovou moučku a sníh. Nakonec vmícháme maliny a ostružiny.

Předpečený korpus vyndáme z trouby a hned na něj dáme náplň. Při teplotě 200°C pečeme 30 minut, pak 1 hodinu na 180°C.



autor: Berounanda    Poslední změna: 07.02.2012 10:26:17
Předchozí článek Rychlý a jednoduchý dort Další článek Žluté řezy se sněhem
Diskuze
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×