Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Osvěžující stracciatela

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

 
Ingredience
těsto: 3 vejce, 60 g cukru krupice, 60 g hladké mouky, 20 g kakaa, 2 lžíce oleje, půl prášku do pečiva náplň: 500 g bílého jogurtu (Hollandia), 2 vanilkové cukry, 500 ml smetany ke šlehání + ztužovače, 100 g hořké čokolády, 100 g tyčiny Margot, 1 želatinový ztužovač na dokončení: 1 tyčinka ledové kaštany (50 g), rum
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Zašleháme olej a vařečkou vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do dortové formy a upečeme (200°C, 10-15 minut). Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Do větší mísy nasypeme želatinový ztužovač, zalijeme 100 ml vody a metličkou rozšleháme. Po lžících vmícháme jogurt, pak ušlehanou smetanu a nakonec nahrubo nastrouhanou čokoládu a margotku. Kolem vychladlého korpusu umístíme dortový ráfek. Korpus pokropíme rumem a rovnoměrně na něj natřeme náplň. Povrch posypeme nastrouhanými ledovými kaštany a dáme do ledničky ztuhnout.
Dělala jsem teď o víkendu a všichni si moooc pochutnali! Příště přihodím fotku, teď jsem si nevzpomněla.
autor: Evulik25    Poslední změna: 19.01.2010 16:54:20
Předchozí článek Citronový mramorový koláč Další článek Koňaková bábovka
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×