banner

Postup

Nedávno tu proběhla debata, jak kdo dělá rizoto, tak vám napíšu svůj oblíbený recept. Já rizoto zapékám. :-)


 


Suroviny:700 g vepřového plecka (možno nahradit drůbežím masem), 3 varné sáčky s rýží (á 120 g), po 1 červené, žluté a zelené paprice, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, kousek pórku, 250 g tvrdého sýra, lžíce sádla, kari, mletá paprika, mletý pepř, sůl, zelené bylinky (petrželka, pažitka)


 


Rýži uvaříme podle návodu na krabici.
Cibuli a pórek osmahneme na sádle (nebo oleji), přidáme nadrobno pokrájený česnek a zasypeme mletou paprikou a kari. 
Přidáme maso pokrájené na kostičky a zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme (můžeme přidat i adžiku), promícháme a trošku podlijeme vodou. Pod pokličkou podusíme doměkka.
K měkkému masu přidáme na kostičky pokrájené papriky a společně ještě chvíli podusíme, max. 5-10 minut, paprika by měla zůstat křupavá.
Pokud maso pustilo víc vody, necháme ji vydusit, ale nějakou šťávu ponecháme, aby rizoto nebylo suché.
Do podušené směsi vmícháme uvařenou okapanou rýži, zelené bylinky a nastrouhaný sýr. Část sýra si můžeme nechat na posypání povrchu.
Směs přemístíme do pekáče, můžeme posypat zbylým sýrem, a v troubě chvíli zapečeme do zezlátnutí.

Sdílejte stránku

Následující recept:

Bílá omáčka

Zapečené rizoto - diskuze

Zatím zde nejsou žádné příspěvky.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

70 %
47 hlasů

4 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici