banner

Postup

Maso (kuřecí, slepičí, krůtí, vepřové, králičí) dáme vařit do vody. Přidáme sůl, mrkev vcelku, kus celeru, kousek kořenové petržele, celerovou nať, cibuli vcelku, bobkový list, celý pepř, nové koření. Zakapeme worcestrovou omáčkou. Když je maso měkké, vyndáme jej spolu s kořenovou zeleninou. Vývar přecedíme, zalijeme mlékem, uděláme zavářku z hladké mouky a mléka, necháme povařit, přidáme maso, pokrájenou kořenovou zeleninu. Trochu okyselíme octem, přisolíme. Přidáme sladkou smetanu a povaříme, nebo zakysanou, ale tu už raději nevařit. Lepší je uvařit předem a nechat rozležet.


 

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Zapečené rizoto

Bílá omáčka - diskuze

to zní výborně, zkusím to udělat z krůtího křídla
mňam
To zní dobře.Vyzkouším.Děkuju,Adélko

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40