Recept: Švýcarské maso
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
400-500 g vepřové plece
250 ml šlehačky v krabičce
4-5 vajec (dle velikosti)
100 g strouhané cihly (velikost ty menší slzy)
cibule, porek (nemusí být, já dávám porek)
sůl, pepř, kmín
vyšší pekáč na zapékání
Maso na kostičky, nakrájenou cibuli nebo porek dám do pekáčku. Podliji vodou, osolím, opepřím a okmínuji. Maso peču do měkka. Aby bylo rychleji hotové, přiklopím pokličkou nebo přikryji alobalem. Voda by se měla vypéct. Pokud zůstane trochu na dně, nevadí. Jinak vodu odeberu. Maso by mělo v pekáčku ležet vedle sebe a na na sobě.
Mezitím si připravím směs na zalití. Rozkvrdlám vejce, přidám šlehačku a pak vmíchám nastrouhanou cihlu. Dle chutí osolím a opepřím (pozor na slanost cihly). Touto směsí maso zaliji a rozmíchám do krajů. Pak ještě pekáč dám do trouby zapéct. Udělá to takovou hezkou čepici zlatavé barvy.
Jako přílohu dáváme brambory.
Místo plece se může použít kuřecí maso, ryba nebo sojové maso. Já to nejraději dělám s plece.
K obrázku .... jelikož jsem do zapečeného masa sáhla, ta peřina spadla.
Fotogalerie
Předchozí recept:
Vánoční punč
Následující recept:
Pařížské tyčinky
Švýcarské maso - diskuze


Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?
17 %
11 hlasů
0 %
0 hlasů
8 %
5 hlasů
58 %
38 hlasů
18 %
12 hlasů
Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků