banner

Postup

400-500 g vepřové plece
250 ml šlehačky v krabičce
4-5 vajec (dle velikosti)
100 g strouhané cihly (velikost ty menší slzy)
cibule, porek (nemusí být, já dávám porek)
sůl, pepř, kmín
vyšší pekáč na zapékání
Maso na kostičky, nakrájenou cibuli nebo porek dám do pekáčku. Podliji vodou, osolím, opepřím a okmínuji. Maso peču do měkka. Aby bylo rychleji hotové, přiklopím pokličkou nebo přikryji alobalem. Voda by se měla vypéct. Pokud zůstane trochu na dně, nevadí. Jinak vodu odeberu. Maso by mělo v pekáčku ležet vedle sebe a na na sobě.
Mezitím si připravím směs na zalití. Rozkvrdlám vejce, přidám šlehačku a pak vmíchám nastrouhanou cihlu. Dle chutí osolím a opepřím (pozor na slanost cihly). Touto směsí maso zaliji a rozmíchám do krajů. Pak ještě pekáč dám do trouby zapéct. Udělá to takovou hezkou čepici zlatavé barvy.
Jako přílohu dáváme brambory. 
Místo plece se může použít kuřecí maso, ryba nebo sojové maso. Já to nejraději dělám s plece.
K obrázku .... jelikož jsem do zapečeného masa sáhla, ta peřina spadla.

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Vánoční punč

Následující recept:

Pařížské tyčinky

Švýcarské maso - diskuze

Sice jsem to už komentovala, ale komentuju znovu.....tak dlouho jsem přemýšlela co vařit, až jsem si vzpoměla tady na to a zítra udělám :-)))))se taaaak těším, protože je to super jídlo :-)
noooo vypadá to moc dobře a lákavě
Je to úžasné,šíleně jsem se přejedla:-)
Tak nás to zaujalo,že zítra bude na oběd...už ted se těšíme:-)

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40