banner

Postup

Těsto
14 dkg strouhaných mandlí(dávám směs mandlí, vlašských a lískových ořechů)
3 dkg cukru
3,5dkg hl. mouky
2 žloutky
trochu citrónové šťávy a kůry(obojí může být i s pomeranče)
Poleva:
1 bílek
15 dkg cukru
citronová šťáva
 
Na vále dobře spracujeme ingredience na těsto, já nechávám  pak odležet do druhého dne,a le nemusí být.Polevu vymíchám,ale nemusí být úplně hustá, jen aby nestíkala.S těsta rozválíme tenkou placičku, kterou hned ořežu na čtverec. Potřeme polevou, nakrájíme na tyčinky a hned klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme velmi mírně v troubě.Mám horkovzdušnou tak na 190°C cca 4-5 min.

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Švýcarské maso

Následující recept:

Výborné pracny mojí mamky

Pařížské tyčinky - diskuze

Poleva

Prosím jak děláš tu polevu? Jenom vymícháš, nebo z bílku nejdřív děláš sníh a pak vmícháváš cukr?
Fakt 3dkg cukru a 3,5 mouky?To je jedna lžička né?
Díky Aduš
vypadá to jednoduše, vyzkouším
To zní dobře

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

17 %
7 hlasů

79 %
33 hlasů

5 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 42 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici