banner

Postup

Ingredience:
1kg libové krkovičky, 150g anglické slaniny, 2 velké cibule, 1kg brambor, olej, 1 lžička mleté papriky, sůl, pepř, drcený kmín, hrst mražené zeleniny (např. mrkev s hráškem)
Postup:
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a z obou stran posolíme a opepříme. 1 cibuli nakrájíme na kolečka. Dno tlakového hrnce vyložíme tenkými plátky slaniny. Na ni rozložíme kolečka cibule a na ně plátky masa. Druhou cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na rozpáleném oleji, odstavíme a vmícháme papriku. Toto nalijeme do hrnce na maso a na povrch naskládáme oloupané na čtvrtky nakrájené brambory. Osolíme, okmínujeme a můžeme přisypat zeleninu (není nutné). Podlijeme asi 150-200ml vody a hrnec uzavřeme. Postavíme na plotnu, zapneme a od chvíle, kdy začne syčet dusíme 20 minut. Pak odstavíme a počkáme až zchladne, aby šel hrnec otevřít.

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Oběd z papiňáku - diskuze

Výborné

Díky za nápad - neměla jsem anglickou, tak jsem pod maso dala jen trochu sádla a bylo to vynikající - krkovička se úplně rozsýpala a brambory byly akorát. Zeleninu jsem tedy taky vynechala, holt barák plný chlapů...
To vypadá dobře
vyzkousim
Tak už se podařilo správně vložit?
Už jsem to louskala v poledne,rychlé,málo špinavého nádobí,to vyzkouším.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40