banner

Postup

Je to spíš polévka než omáčka, proto dávám sem.
Do vody dát vařit na kostky nakrájené brambory, osolit, přidat majoránku, kmín, bobkový list, pepř. Udělat zvlášť jíšku, rozvařit a nalít k povařeným bramborům. Po chvíli se přidá nakrájený špekáček a nebo kabanos.Až jsou brambory měkké přidáme zavářku z mouky a vody. Nakonec přidat lžičku octa. Na talíři můžeme přidat i lžičku zakysané smetany.
 
Rodiče k tomu jedí i chleba,ale mě to chutná i bez něho. Ondrovi ji dám také jen je míň kořeněná a místo kabanosu dám kvalitní šunku.

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Pařížské kostky

Následující recept:

Oběd z papiňáku

Hodolanská omáčka - diskuze

levné a určo dobré-taky vyzkouším
my taky rikame burtgulas
My tomu říkame buřtguláš.

Hodolanská

Doporučuji
Moji kluci ji milují,dělám ji každý týden.
Akorát tam nedávám majoránku a přidávám trošku vegety bez glutamátu.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40