banner

Postup

není to můj recept, je to převzaté, ale miluju guláše a pořád sem vařila a nic moc, až na tento, možná to tak děláte, já teda ne, tak se chci s váma podělit, třeba teď mě tu voní a láká,


Suroviny:


 1 kg hovězího nebo vepřového masa (na stejné množství surovin dávám i 500g masa a je to taky dobrůtka!), 100g vepřového sádla, 2 stroužky česneku, 4 cibule, 50g hladké mouky, 1 polévková lžíce rajského protlaku (já dávám celou tu malinkou konzervičku - kupuji v Kauflandu), 1 kávová lžička sladké papriky, 1 kávová lžička pálivé papriky, 1 kávová lžička gulášového koření (nemusí být, ale je to lepší), 1l masového vývaru (dávám bujón), sůl, pepř, kmín.


Postup


Maso nakrájíme na menší kostičky, cibuli na půlkolečka a česnek na plátky . Vepřové sádlo vložíme do hrnce a na něm krátce osmahneme kousky masa (až trochu zhnědnou). Potom přidáme cibuli, česnek, mouku, papriky a gulášové koření a rajský protlak. Vše důkladně promícháme a přilijeme vývar (dávám 1l vývaru a potom ještě dle potřeby vodu a občas přilévám). Vodu dávám převařenou, horkou z varné konvice. Okořeníme pepřem, solí a kmínem  a za občasného míchání vaříme pod pokličkou 1 a 1/2 hodiny nebo dokud není masíčko krásně měkké. Když je guláš hotový, tak ho ještě trochu zahustím (dle potřeby) jíškou Knorr.


 


dělám přesně jak píše a nemusím dochucovat.


 

Sdílejte stránku

gulášek - diskuze

Zatím zde nejsou žádné příspěvky.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40