banner

Postup

200 ml vlažné vody
1,5 - 2 lžičky soli
50 g změklého sádla
400 g hladkémouky
1 lžička cukru
20 g čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
 
Program těsto.
Pak rozdělíma na 10 kousků, děláme rohlíky nebo housky. Necháme kynout cca 15 minutna plechu, pak potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem, sezamovým či jiným semínkem (podle chuti, je možno nesypat ničím a dokonce ani  potírat vajíčkem).
Pečeme na cca 180° C po dobu 12 - 15 minut. I bez potírání vajíčkem se peče stejnou dobu na stejnou teplotu.
Nejvíc z toho ale dělám bulky na Hamburgery, manželovi moc chutnají. Těch je z dávky těsta 8 kusů, potírám je vajíčkem a sypu hrubou solí a makem.
Ale ty bohužel nemám vyfocené, jaksi si v té rychlosti jejich zmizení ani na focení nevzpomenu. A je těch rohlíků plný plech, protože to je ten do té malé elektrické trouby.

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Možná by vás zajímalo...

Následující recept:

Kuřecí prsa na česneku

Rohlíky - diskuze

Marti,vypadají super.Vyzkouším další receptík.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40