banner

Postup

Ingredience:
40 g másla,
40 g hladké mouky,
4 lžíce mléka,
sůl,
pažitka nebo petrželka,
5 vajec vařených natvrdo

na obalení:
mouka,
1 vejce,
strouhanka

Postup:
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, povaříme na hustou kaši, podle chuti osolíme, přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku a nadrobno nakrájená natvrdo vařená vejce. Hmotu dobře promícháme, utvoříme z ní karbanátky, které obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a strouhance a smažíme.
Vhodné přílohy: bramborová kaše, opečené nebo vařené brambory, zeleninové saláty nebo dušená zelenina.

Sdílejte stránku

Vaječné karbanátky - diskuze

Zatím zde nejsou žádné příspěvky.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40