banner

Postup

Tak mě zbylo asi sedm švestek, co jsem dělala knedle a nikdo je nechtěl. Tak si dělám rýžový nákyp.
Dva pytlíky rýže
dvě vejce
cukr (cca 100g - podle chuti), sůl
kousek hery (asi 100g)
ovoce (švestky, meruňky)

Utřít žloutky s cukrem a herou.
Uvařit rýži nejprve ve vodě se špetkou soli a pak nechat dojít v mléce s cukrem. Nechat rýži úplně vychladnout - musí být studená. Ušlehat sníh se špetkou soli a je dobré přidat trochu pískového cukru - více pak nákyp vzkypí.
Smíchat rýži s utřenými žloutky, vmíchat tuhý sníh, vylít do zapékací mísy, vložit ovoce a pozvolna upéct. Někdo rád navrch ještě trochu sněhu.
Podává se jak teplé tak studené s trochou moučkového cukru - alternativa k bábovce pokud se nepoužije ovoce.
Rychlé a chutné - jen toho nádobí.....:-(((...:-D

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Kuřecí vývar

Následující recept:

Maso naruby

rýžový nákyp - diskuze

Taky to můžu - teda občas
Dělala jsem stejně i krupicový nákyp, ale po vychladnutí spadl (takže pro děti, které nejí horké je námaha s bílkem zbytečná). Co tenhle rýžový, taky po vychladnutí spadne nebo ne? V kuchařce psali, že jo...
taky bych si dala
Mňam,ty mi děláš chutě,rýžový nákyp miluju a zbytek rodiny ho nejí.Neví,o co přicházejí.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40