banner

Postup

Zkoušeli jsme podle Méďi Pusíka a jsou výborné, doporučuji


 


50g rozinek


500g jablek (dávala jsem i trochu víc, placky jsou pak takové svěží)


2 vejce


1 čajová lžička soli


3 polévkové lžíce cukru


100g másla


1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva


500g polohrubé mouky


500ml mléka (nebo možná i trochu víc, aby to mělo konzistenci jako na lívance apod.)


olej na smažení


moučkový cukr na posypání


 


Postup:


Rozinky propláchnout a nechat chvíli okapat. Jablka omýt, oloupat a pokrájet na malé kousky. Vajíčka - oddělit žloutky od bílků, žloutky rozmíchat se solí, cukrem a změklým máslem do pěny. Přisypat mouku, prášek do pečiva a mléko a dobře zamíchat. Z bílků ušlehat sníh a přimíchat do těsta. Pak přisypat rozinky, jablka a opatrně promíchat. Naběračkou vlít trochu těsta na pánvičku a opéct z obou stran do zlatova. Ubrouskem vysát z placek přebytečný tuk a mňamka je hotová. Doma se po plackách zaprášilo :-)

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Podzimní koláč

Následující recept:

Houstičky podle Dity P.

Jablečné opečenky - diskuze

Místo mléka dej bílé víno, je to lepší.
Také se mi recept líbí určitě brzy vyzkoušíme
A není toho nějak moc? Půl kila mouky... pro kolik osob to vlastně je? Zní to moc dobře....
Dělala jsem dnes něco veeeeeeelmi podobného a moc jsme si pochutnaly.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

15 %
6 hlasů

80 %
32 hlasů

5 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 40 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici