banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

šunkovar AKUTNÍ RADA - diskuze

17 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky rychlý dotaz Kdo umíte se šunkovarem....Mám udržovat 1-2 hodiny teplotu vody cca 80 stupnů s tím že ta teplota šunky tu dobu prostě pomalu stoupá a nakonec dojte taky téhle teplotě.Nebo se čeká až ta šunka v šunkovaru bude mít cca 80 stupnů a od té doby se počítá čas? POMOCJá bych to prdla do vody a neřešila, ale martin jak viděl vodu a teploměr a maso....hrozně řeší jestli se má maso teplé na 70 stupnů vařit hodinu a nebo maso pozvolna zteplovat hodinu
My napustíme horkou vodu, dáme do ní šunkovar. Rychlým plamenem zahřeju na těch 75 - 85 stupňů a pak teprve stopuju 2 hodiny a udržuju to rozmezí. Zatím jsme dělali 2x, ale po oba dvakrát byla dobrá.
jak to dopadlo? jako, výsledek jsem viděla na fb, ale s tím vařením.já tvou otázku vůbec nechápu..
@zuzka83 V receptu je, vařit v hrnci ve vodě co má 70 stupnů. Ale teploměr je v šunkovaru na zasunutí přímo do něj a do masa.Když jsem vařila ve vodě 70 stupnů, tak v tom šunkovaru bylo většinou 30 stupnů a postupně to vystoupalo na 50 a tam se to drželo poslední tak 30 minut.No a já nevěděla jestli to není málo na to maso, ale asi to bude princip celého toho vaření šunky :-)Bavila jsem se s matkou a té se to krutě nepovedlo, vypadlo jí z toho prostě vařené maso. A ona to právě dělala, že udržovala 70 stupnů v mase a né ve vodě. A já udržovala ve vodě :-)Je moc hezká má šunka a moc dobrá. Jen Martin se bojí to jíst, že je to určitě není dovařené a jedovaté a hnusné a úplně se toho štítí. Radši si dá tu z krámu Zrovna mu dělám zapékané brambory a vpašuju jí tam.
@samickasmladyma aha. my máme šunkovar bez možnosti měřit teplotu uvnitř, takže toto jsme neřešili.už dlouho jsme šunku nedělali, musím to chlapovi připomenout..
@zuzka83 On ten teploměr jd eprávě vyndat a měřit s ním i tu vodu, ale primárně je zasunut do n ádoby.Tak nás to něják zmátlo. Ale nakonec v pohodě. Mě to baví. Budu si vymýšlet nějáké různorodé chutě šunky, co bych si třeba i ráda koupila ale nemají ji a budu si takové vyrábět...Jako první skusím s vlašskýma oříškama, medema brusinkama :-) Tak uvidím co z toho vyleze.Se holt nudim.
@inediam Já mám s česnekem zkušenost že se tak jakoby někdy v něčem tak divně chutově rozplizne a vůbec mi to nechutná, toho se bojim :-)Já to maso hnětu rukama našla jsem recept na netu. Píšou ¨minimálně 30minut hníst jakoby masáž zad silně :-) Jsem hnětla tak 10 minut a stačilo to....Až toník usne jdu dělat tu brusinkovo ořechovou šunku tak pak písnu jak chutná :-)A já to teda neslévám a ani prudce nechladím. Jsem to vyndala a nechala chladit a tím že jsem byla napnutá z prnví šunky chvilku jsem to nechala ve studené vodě a napjatě ještě teplé vytáhla a přežilo to. Ono jak je tam ten pytlík, tak to jde vytáhnout dobře.
@samickasmladyma To je náhodou dobrý nápad. Navrhnu to doma.David chce další s paprikou a pak do česnekova.
@inediam děkuju moc. Skusím. Já teď dělám ořechovou s brusinkama :-)Prdlej nápad, ale třeba brusinkovou paštiku mám ráda. Jeatli se to bude dát jíst napíšu :-)
@samickasmladyma Dávám info: Sýr jsem dala goudu 48 %, veškeré maso jsem jen krájela na kostičky, nemlela, sýr na stejně velké kostičky jak to maso. V návodu mám, že po uvaření schladit zavřené pod studenou vodou, otvorama skot lřebytečnou vodu a zavřené dat chladit. Část sýra mi vytekla při tom slívání, takže příště to nebudu tak přehánět s tím slíváním. To co zůstalo normálně drží a je to velice dobré. Jo a nechávala jsem syrové v lednici jen den a dusila 2,5 hodiny. Určitě budeme dělat častěji. Byla z kila masa, 20 deka sýra, manžel ráno otevřel a už není.
@inediam Dej pak vedet co tam syr udelal. Taky me to uz napadlo. Nejak me to sunkovareni chytlo.
@samickasmladyma To je dobře. Budeme dnes zase dělat, přidám sýr.
@inediam Mě se šunka nakonec povedla. Byla krásná a i chutná, luxusní na poprvé myslím. matka právě vařila to maso na 70 avypadlo jí prostě vařené maso :-) Já se řídila teplotou vody a mám šunku....tak jsem si sama odpověděla na otázku,

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

55 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 69 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40