banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Skořicové kroužky - diskuze

13 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
U nás je to jídlo č.1 z pekárny.Dělám je levou zadní tak jednou měsičně nebo i častěji.Už jsem se tu o nich i zminovala,ale pochlubím se znova.Udělám v pekárně těsto jako na koblížky.A pak ho vyválim a vykrajovatkem vykrojím kroužek a udělám mu v prostředku dírku a smažím.Osmažené obaluji hned ve skořicovém cukru.Mám jich tak kolem 60ks.Takový velký tác.A chodí mi tu na ně pubertáci ze široka daleka.V létě je dělávam i 2 krát týdně a všecko se sní.
Já moc nemusím skořici, tedy ve velkém, do závinu nebo tak ji přidávám, ale když je tak chválíš, tak je brzy asi prubnu taky.
@Evulik25 Klidně bych je jen posypala moučkovým cukrem nebo postříkala čokoládou. ;) A nemusely by být špatné ani s vanilkovým cukrem.
@Evulik25 Jestli nemusíš skořici tak zkus perníkové koření.Ja jednou neměla skořici a posypala jsem to tím.Ale to má taky skořicovou chut.No co naděláš ze skořicových kroužku skořici nemužeme vynechat.
Tak jo... jdu je udělat. Nemáme zítra co na snídani. Akorát asi udělám jen půl dávky. 60 ks bychom jedli dlouho - jí to prakticky jen Tom a Kubík :))
já tyhle mňaminy taky miluju. a recept na ty koblížky najdu tady na bolu v receptech? já žádný na ně nemám.
@lucka82 Ja bych ti dala svuj ,ale ja nevažím neměřím.Orietačně to je 100g másla,200ml mléka,2 žloutky,rum,tak pul hrníčku cukru,pul droždí,a tak pul kg mouky.Máslo nejdřív roztopím v mikrovlnce.Když je to husté přiliju mléko nebo naopak přisypávam mouku.
@Honafa Tak jsem je zkusila udělat. Přidala jsem si tam citronovou kůru, místo másla dala heru a místo mléka vodu.:-) Jsou výborné, jen bych chtěla poradit s jejich skladováním. Měla jsem jich hromadu. Dělala jsem je dopoledne a odpoledne už byly tuhé a druhý den už tvrdé. Nevěděla bys, jak je mám skladovat? Přiznám se, že jsem je měla jen na stole ničím nepřikryté.
@lucka82 Přiznám se neskladuji.Kdybych skladovala tak asi v uzavřené nádobě a schovala bych je čerstvé.Ty kynuté těsta se nedají moc nechavat na stole,i koláče oschnou.Jsem ráda,že se povedly a byly dobré alespon čerstvé.Kynuté třeba záviny já potíram hned po upečení olejem s vodou a oni pak netrvdnou,ale s těmi kroužky to bohužel nejde.
@Honafa jej tys mi udělala chutě a jak na potvoru jsme vyžraní - doma není ani droždí ani vajíčka počkám do zítřka
mňam, myslím si, že mě by mizeli pod rukama
Hm, tak to bych taky zašla. Slintám.
Nejsem puberťák a klidně a klidně bych zašla ochutnat taky

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40