banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Obědy - diskuze

13 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Je to tak půl roku zpátky co jsem brala domů obědy z kuchyně, kterou máme asi 50m od baráku. Chtěla bych je brát zase, ale s tím, že by to jedl i Petřík, ale raději počkám. Dnes jsem se ptala, jestli vše dochucují masoxem a podobně a kuchařky mi řekli, že ano. Tak bby mě zajímalo, kdy jste začli dětem dávat takhle dochucený jídla.
No občas jíme někde v hospodě, ale asi každý den by to nebylo dobré
sem tam dochutím trošičkou bujonu nebo podravky bez glutamátu...ale opravdu jen trošičku.
Já myslím, že záleží jak v které kuchyni vaří. Někde vaří hodně z polotovarů (bramborová kaše z prášku, apod.) a jinde ne. Dochucovadla myslím používají i pro školkové obědy. Ale doufám, že ne ve velké míře. Já bych se toho nebála, pokud to je kuchyň ve které se vaří pro školku, ale spíš až tak pro dvouleté a starší děti. Pokud to je kuchyň pro dospělé tak bych mu to nedávala. Nebo vyjímečně. A taky záleží na konkrétním jídle. Určitě bych jídlo z takovéto kuchyně nezatracovala, ale jak říkám, záleží na konkrétní situaci.
nikdy bych svým dětem nedala žádné jídlo z veřejné vývařovny, vše se tam připravuje z polotovarů, uvařit každý den poctivé domácí jídlo není zase takový problém
používám trochu solčanku ze zdravé výživy (zdravější verze sypkého polévkového koření Vegeta,Podravka apod.) a bujony Vitana Natur bez glutamátu a se sníženým přídavkem soli, ale nepouzivam je tak často, jinak pouzivam jen koreni - nejcasteji libecek,kmin,majoranku a pak tymian,rozmaryn,salvej,bazalku
no nevím, kdyby to měl jíst každý den..tak to není dobrý. to není dobrý pro nikoho
Z jídelny nevím, ale to bych moc nechtěla ani já. Jinak používám bujóny Natur bez glutamátu, s mořskou solí cca od roka. Jídlo bez chuti by u nás nikdo nejedl a jen sůl a pepř až na talíři to nenahradí. Nic se nemá přehánět a člověk nesmí být moc paranoidní. 
no od roka ji co my,teda sul,podravku bez glutamanu a v polevkach od maggi bujon bez glutamanu apod..ale zas to neji casto,az ted od 2 let vic,ale davam trosku
myslím si, že občas by se nic nestalo, ale pokud by to měl jíst v podstatě každý den, asi bych taky ještě počkala, přece jen - doma víš, co do toho dáváš
Byla bych s tím dost opatrná. Bujony a masoxy obsahují hodně soli a Eček. Nepoužívám je. Věřím, že je to pohodlnější, zajít si takto pro oběd a nemít starost s tím co rychle pro prcka uvařit, ale myslím si, že má na takové jídlo dost času. Osobně bych to zkusila tak kolem 3-4 let, kdy začne chodit do školky, tam určitě taky vaří pomocí dochucovadel. Je to věc názoru. Kamarádka chodí pro obědy do školní jídelny, dává to malé od dvou let a neřeší to.
@softinka Ne ne ve školce se to nesmí.Jsou na to normy a přísné kontroly.
dochucovadla nedava asi ani už nebudu
@dankal jenom bylinky a trochu sůl ale to taky ne když manžel chce tak si to dochuti

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
6 hlasů

57 %
42 hlasů

16 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 74 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40