banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 594 příspěvků

kuřecí stehna

zítra je chci upíct a mám je dost velký,a ráda bych je udělala jinak ,jo upíct ale ráda nějakou zeleninu nebo sos na smíchání s rýží nebo něco prostě namka,děláte je jak?

Vaření v 16

Musím reagovat na dnešní Prostřeno i když vím,že věk a vaření už jsme tu probírali.Byli by jste schopny vytvořit v 16 menu o 4 chodech?A co by jste uvařily v 16?Ja ačkoliv jsem moc nevařila tak jo.Uměla jsem vývarovou polévku,bramborové knedlíky vevnitř se salámem a na povrchu s cibulkou.A zákusek bych taky něco udělala třeba žabí uši.Gabka která neumí vůbec vařit a vaří tak jednou měsíčně by tu dnešní strčila hravě do kapsy.Udělala by cibulačku,tu fakt umí dobrou,jako předkrm tousty nebo vaječinu,hlavní jídlo jakékoliv špagety a zákusek dělá dobrý pudink, různě to vrství,piškoty, šťávu dva tři různé pudinky,tvaroh,šlehačku,to umí dobře.Líp než ta dnešní by uvařil i Honza nebo Zuzka.Zuzi by udělala špízy,ty umí výborné a Honza je mistr na polívky nebo na sladké.Cukroví umí líp než já.

Hambáče na grilu

Včera jsme měli pozvané kamarády a dělali jsme na grilu hamburgery na grilu podle Zdendy To vám bylo žrádlo, úplně se rozplývali. Měli jsme k tomu čerstvě pečené housky, co nám specielně upekl kamarád v pekárně ve městě. Ani jsme tu hubu nemohli pořádně otevřít, aby se tam vešel. Fakt lahoda. K tomu saláte, grilovaná zelenina a všichni si lebedili.

Rajčatová pomazánka

Děti se dělali se Zuzky srandu(no děti ti dva syčáci-Honza s Gabkou)že bude mít na palačinkách rajčata,protože miluje vše rajčatové.Ona jí rajčata místo bonbonu.A pak jsme měli pomazánku a oni se smáli,že mám udělat pro Zuzku rajčatovou pomazánku.No teda,to nevím jak.Co vy?To bych jim tím natrhla prdel, posměváčkům.Napadlo mě jen z té dužiny a tvarohu,ochutit to,ale to je takové nic moc.

Pesto

Hodně tady používáte pesto.Jak jej děláte?

Domácí pekárna

Jeden hloupý dotaz.V domácí pekárně se peče chleba i z vlastního těsta,nebo jen z té kupované připravené směsi?A záleží kolik hnětadel pekárna má?předem děkuji

škrob

Používáte kukuřičný nebo bramborový škrob? A do čeho? Překvapila mě ségra, že ho ani nemá doma, protože ho prý nepoužívá. Já s ním teda zahušťuji sos třeba když dělám čínu, nebo omáčku na fazole, dávám ho do perníčků, do krému na dort, nepoužívám ho moc často, ale doma ho mám pořád. Akorát pořád nevím, jaký je mezi nima rozdíl, koupím ten, co mi přijde pod ruku.

krém - rada

prosím prosím o raduKdyž vyšlehám šlehačku se ztužovačem a přidám puding ztuhnemi to v lednici??? A pujde na to dát ovoce a želatina??? Díky moc

rajčata, jahody

nevím kam to dát jinam, tak asi sem......nevýte kde se dají sehnat větší sazeničky (ne semínka), takové ty keříka ová rajčátka, a keříčkové jakody. Koupila jsem si truhlík, velké květináče a hlínu. Co všechno pěstujete na balkóně, pro inspiraci (s kytkama se mně trápit nechce, spíš něco na papání).

rohlíky

Myslíte, že můžu nechat v domácí pekárně nakynout těsto a pak po nakynutí z něj udělat rohlíky, které bych dopekla v troubě. Logičtější mně přijde nechat těsto udělat v domácí pekárně, pak udělat rohlíky (mám v plátu takové jakoby menší bochánky) a pak až nechat nakynout a upéct v troubě. A jde to vůbec nezkoušel jste to někdo ? Nejsem moc velká kuchařka.

jak vařit fazole

asi su blbá,a le neumím uvařit fazole. dělám fazolovou polévku, kupuju od lagris, měla sem ty malé, pak střední, teď mám takové ty velké fialovo strakaté. včera sem je v 17h namočila, dnes v 9h sem je dala do hrnce, pak přihodila brambory, zeleninu a je 11h a fazole sou pořád tvrdé. já to nechápu, ještě sem neudělala fazolovou polívku, aby byly měkké. tak v čem dělám chybu??

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
28 hlasů

69 %
73 hlasů

5 %
5 hlasů

Celkem hlasovalo 106 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici