banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 592 příspěvků

Dneska v obchodě u pultu stála paní a brala si 20dkg mrkvičkového salátu. Jsem se zamyslela a docela jsem se podivila, že si takové ty fakt jednoduchosti lidi kupují. Nebo třeba česnekovou pomazánku.

Nemáte náhodou tušení, jak dlouho vydrží otevřený bílý jogurt v lednici?

Jíte vaše krajové speciality ?

Chutnají a vám a vaříte je ????Tuhle jsem se dostala na stránky, kde se o nich psalo.Třeba:Krkonošské kyselo (podkrkonoší)Kucmouch (polabí)Valašské frgály (beskydy)Zelňáky (jižní čechy)a další....

Jídelníček

Po výplatě jsem napsala jídelníček ,jídel co máme rádi a vařím podle toho.Nemáme to na dny,spíše jen sepsané co nám chutná.A jak nám tu pořad někdo chodí tak to všichni vidí-každý se u toho zastaví,pročte si a podiví se ,že děláme domácí hambáče. A každý, úplně každý kdo to viděl se k nám nahlásil na segedín. No teda, nejoblíbenější jídlo v ově bude segedín. Až ho budu vařit,tak musím kotel.

řezy

chci se zeptat,je normální,že když upeču Míša řezy a pak vychladlé je krájím,že se mi odlupuje krém od piškotu?

Kokosové mléko

Dá se použit i do moučníku nebo to je jen na čínu?Ja bych jim nahradila normální mlíko v nějakém třeba krému,nebo do mafinku.

nůž na dorty..

teď je to spíš dotaz na neprofesionální pekařky (Evuliku, Andělko, vy se ani neozývejte ) - máte doma pro osobní potřebu dlouhý nůž na dorty? Vy, kteří pečete dort jednou do roka dětem (nebo dvakrát do roka)? Já ho nemám, vždycky mi přišlo, že je to zbytečné, ale po dnešku o tom docela uvažuju Dělala jsem cvičný dort, Áda má za 3 měsíce narozeniny a chtěla jsem jí něco upéct sama z \"lásky\" (známe ). Obyč piškot s tvarohovo-šlehačkovým krémem a ovocem. Dort se poved krásně, i krém, ale rozkrojila jsem to, že by se i chovanec diagnostického ústavu trefil líp Prostě neudržím nůž rovně, aby řez byl aspoň vzdánlivě v rovině, vždycky to mám do špičky (takže v prostředku jednoho z dílu, je díra )Je ten nůž k něčemu? Upotřebím ho i jindy, než na narozeniny? Jak jinak zvládáte ukrojit dort rovně, pokud teda tento nůž nevlastníte? Naučíte mě to?

muffiny

níže píšu, že skoro nepeču, ale dítě mě přemluvilo a já koupila formičky na muffiny a už je to 14 dní a já je pořád nevyzkoušela..ale chtěla bychdělala jsem kdysi jednou takový hodně hříšný banánovočokoládový, ale nemůžu najít ten konkrétní recept..těch receptů je na internetu miliarda, proto prosím, napište mi váš osvědčený recept!dík moc!

Moučníček

Když jsme u toho obědvaní.Kolikrát za týden něco pečete sladkého? Ja bych mohla každý den a snědlo by se to.Peču ta 2x až 3x týdně a ještě hodně sladkého kupuji.Z oběda jim většinou jen tu sladkou tečku.

Jaký tlakový hrnec?

Ahoj,vím, že už je to trochu starší téma, ale třeba mi poradíte. Chystám se koupit tlakový hrnec a bude to můj první :) Nejsem si pořádně jistá, na jaké parametry se mám koukat. Vím, že je důležitá bezpečnost. Co dál? Je nějak zásadně důležitý materiál, ze kterého je vyroben? Teplotu počítám mají všichni podobně. Mám vyhlédnutý tento: http://www.dommo.cz/Tlakove-hrnce-278/Tlakove-hrnce-3-5L-6L-ANDANTE-AHCo na něj říkáte? Ráda bych se vyhla Tescomě, a cena by měla být trochu reálná, ale jinak nemám žádné nároky. Díky za případné odpovědi.

kančí

děláte někdo z kančího? A co? Já mám možnost mít teď kančí maso, ale nevím, jestli jsem schopná z toho něco udělat, vůbec nevím, jak se s divočákem zachází :) Dáte mi nějaké rady? Dneska by to měli dovézt a já pořád váhám, jestli vzít nebo nezvít...

hlavní jídlo i polévku

vaříte oboje denně?U nás je většinou v týdnu jen hlavní jídlo,o víkendu udělám ráda i tu polévku před hlavním jídlem.Když dělávám \"přesnídávkovou hustou\" polévku (gulášová,bílá atd) tak většinou zase nedělám hlavní jídlo,jen si k polévce vezmeme pečivo na zasycení U nás doma vždy tatka chtěl polévku,hlavní jídlo a to i v týdnu a o víkendu k tomu chtěl na víc i buchtu,jako sladkou tečku.U nás se vždy jen řešilo co se bude vařit dnes,zítra,pozítřífakt se řešilo co bude k jídlu a mamka jen stála u plotnya když dovařila a dopekla oběd,tatínek si poručil,co by chtěl k večeři ,i teplou večeřiúplně jako v tom večerníčku v KRakonošovi,co si Trantumberk poručil,tak muselo být

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?s

25 %
25 hlasů

71 %
70 hlasů

4 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 99 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici