banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 594 příspěvků

Zavařování

tak mě napadlo,ze zvyku jsem začla schovávat skleničky od příkrmů a tak se chci zeptat,máte někdo ozkoušené zda se do nich dá zavařovat? myslím kvůli tomu víčku,že to není klasický závit,ale je to z gumy,jestli to drží,mám tyhle malý skleničky ráda např. na houbičky,kopr, třeba i borůvky ,tak než jich tu budu mít kopu,jestli to má cenu schovávat.Děkuji

vývary

Holky jak děláte vývary? Kuřecí nebo zeleninový? Já dělám asi někde chybu. Nikdy se mi nepovedl dobrý vývar. Cokoliv idělám je to prostě jen mírně zakalená voda s mírnou příchutí masa, nebo zeleniny. ALe rozhodně to neni vývar jako třeba v restauraci nebo od maminky. Kdě dělám chybu? Dám vodu, do ní maso nebo zeleninu nebo oboje, osolím a okořením a vařím. Tímhle pádem neumím udělat pořádnou polévku, protože prostě nemá chuť. Zrovna se mi na sporáku dotvořila porková polévka a je to prostě jen voda...Jak udělat dobrý vývar a polévku a v jakém poměru se tam ty suroviny dávají. Možná dávám málo surovin a hodně vody, ale myslím že spíš ne. A nemám papiňák, tak doufám že to jde bez něho.Díky za rady

tlakový hrnec

Holky, jsem asi jedna z mála,která ho doma ještě nemá.Teď jsem si od tchýně půjčila takový starý,abych si to vyzkoušela,ale já nemám tušení co a jak ,kolik dát vody,jak to uhlídat atd.Nemáte odkaz na stránky kde by to bylo popsáno pro takového začátečníka?Je to jako s normálním hrncem?Např olej,cibule,maso, koření a voda a pak to zavřít,nebo se to dělá jinak?Nejvíce se těším až zkusím hovězí,ale jak?A co si myslíte o tom, že je hliníkový?Nebo tak alespoň vypadá.Kdyby mi to vaření v něm vyhovovalo,tak bych si pak chtěla koupit nerezový.

Nemoc zvaná-babyonline

Nebo přímo postižení.Šla jsem s dětma na oběd do mekáče.A už venku jsem si říkala-doufám,že mě neuvidí Evulík,když jsem platila tak jsem si říkala,to mi zamáva rozpočtem jako u Medox a když jsem to jedla,tak jsem si říkala,škoda,že si Blanka nemuže dát taky.

tuk z kachnich prsou

Prave delam kachni prsa k obedu. Osolila jsem je, opeprila, obylinkovala a zakapla olejem. Osmazila, vyndala z oleje a dala do trouby. A ted mi poradte: Co se dela s tim vsim tukem, co mi zbyl v panvi? Vylit? Nebo to je to kachni sadlo, jak se rika? Delam je prvne v zivote, tak nevim. Diky

Langoše

holky mate nejaky dobry recept na langose?chci udelat v pekarne..dekuju

ledový salát

Chtěla bych k večeři udělat nějaký dobrý salát, mám ředkvičky a ledový salát, pak papriku, mrkve apod. nějaký tip čím to ozvláštnit? Co mícháte dohromady? A děláte nějakou zálivku? (bez jogurtu :) Děkuju :)

Ztuhne?

Udělala jsem vaječnou tlačenku přesně podle návodu.Ještě trošku mín vody.A bojim se bojím,že neztuhne.Nevypadá,že by chtěla.Ja to s tou želatinou moc neumím.

Jogurtovač

Holky, co máte jogurtovač, jakou máte značku? Já budu mít narozeniny, tak bych si ho asi přála, tak abych si případně řekla. Koukala jsem na Bravo a na nějakou značku Ariete nebo jak. Díky moc.

to bude papáníčko

Tak jsem před půl hoďkou naporcovala 7 kg telecího v BIO kvalitě od jednouho chovatele za městem. Mám tam krk, plecko, kýtu, néco na polévku + kosti, roštěnku. Jsem nadšená - krásné maso, které krásně voněloza super cenu 6EU za kilčo. Jen škoda, že musí jetě týden ležet

Soutezni otazka

Kolik jablek zbyde z puvodnich 1.06 kg, kdyz je oloupeme, vysusnime a neco uzere dite?Vyherce muze prijet na jabkovej moucnik.

\"Orgasmus\" na mrazu?

Bohužel to není o sexu a patří to skutečně sem...Právě jsem dopekla ten moučník od Lucie73 - je fakt vynikající - díky! Ale chtěla bych ho schovat na zítra (máme oslavu), ale v lednici není místo. Co kdybych ho dala na balkon - neudělá mi ten mráz něco s tím pomazánkovým máslem? Nezdrcne se to nějak? Normální máslo dávám běžně na mrazák, ale pomazánkové ještě nikdy. Byla by škoda, kdyby se to tím zkazilo. Nebo to můžu nechat při pokojové teplotě? To asi ne, s tím máslovým krémem. Děkuju všem za rady. A děkuju za recepty, co se dáváte - ráda se něco přiučím.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
28 hlasů

69 %
76 hlasů

5 %
6 hlasů

Celkem hlasovalo 110 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici