banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

tlakový hrnec - diskuze

10 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky, jsem asi jedna z mála,která ho doma ještě nemá.Teď jsem si od tchýně půjčila takový starý,abych si to vyzkoušela,ale já nemám tušení co a jak ,kolik dát vody,jak to uhlídat atd.Nemáte odkaz na stránky kde by to bylo popsáno pro takového začátečníka?Je to jako s normálním hrncem?Např olej,cibule,maso, koření a voda a pak to zavřít,nebo se to dělá jinak?Nejvíce se těším až zkusím hovězí,ale jak?A co si myslíte o tom, že je hliníkový?Nebo tak alespoň vypadá.Kdyby mi to vaření v něm vyhovovalo,tak bych si pak chtěla koupit nerezový.
Ahojky,já se tlakových hrnců a obzvlášt těch starých hliníkáčů bojím,vím jak s tím mamka vždycky bojovala,ale co jsem objevila ten Tefal,tak na něj mám spadeno a těším se až si ho pořídím,to bude jiný vaření než v klasickým,někde mám pár receptů přímo pro tlakový hrnec,takže se moc těším až to vyzkouším,je to mnohem zdravější vaření,protože je kratší,a je to spíš dušení než pečení,smažení,takže to bude fajn.
No já bych dala pozor na ten hliníkový, mám s ním špatné zkušenosti, zespodu se připaloval. Teď mám nerez a je to super, dělám v něm roštěnky, guláš a většinu hovězího masa protože je úžasně křehké za 40 minut, vařila bych to v hrnci 3 hodiny a nic z toho.
U nás je jehokoupě taky v plánu, ale v nerezu. Hliníkové nádobíse dnes už nedoporučuje.
Mám tenhle http://www.kuchynske-nadobi.eu/1680_Tlakovy-hrnec-ISABELLE-7-L/a jsem spokojená. Vařím jak brambory tak maso. Vaříš uplně stejně jako v normálním hrnci, takže základ, zamícháš a podleješ trochou vody a zavřeš. Je to super pomocník. Jdou v tom vařit i kroupy, 15min, ale bacha na krupky ty v žádným případě ne!!!mám 7litrák a je tak akorád.
http://www.etescoma.cz/vareni-v-tlakovem-hrnci-204263ja mam papinak teda tento,ten vysoky http://www.porkert.biz/import/tlakace.htmla delam v nem hrozne rada.maso je z toho uzasny,krehky,rychle hotovy..gulasek,platky atd atd..vse tam nahazim,varim,pak oddelam,zahustim treba nebo necham jen tak stavu z toho (bez vika uz)a je to cobydup..
Naši taky mají, ještě ten starý hliníkový, do toho bych asi v dnešní době už nešla. Ale o tom hrnci taky uvažiju.
cli[pso je super..mam ho a je neprosto dokonalej...pomalu v nem delam vse
Jejda stránky nevím, ale moje mamka si nedávno koupila takový tlakový hrnec : http://www.mall.cz/tlakove-hrnce/tefal-clipso-control-set-p4122347Koukni na to, je tam i video. Já o něm taky uvažuji, protože naši jsou děsně spokojení, my máme zatím takový obyčejný, ale ne hliníkový, do toho už bych nešla a nevím, zda se vůbec ještě vyrábí. Každopádně je super mít tlakáč doma, ať už pospícháš na brambory nebo na gulášek, prostě dá se tam dělat cokoliv a vařit začínáš jako v normálním hrnci. Třeba u brambor stačí dát jen trošku vody, nemusí být ponořené celé jako v normálním hrnci. Jsou tam nakreslené i rysky na minimum vody a maximum, to už si pak ozkoušíš.
@Evulik25 Děkuju,jsi moc hodná!!!
@veru-beru do hlinikovyho bych nesla,jinak v papinaku varis normalne,jen mnohem kratsi dobu...

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
6 hlasů

56 %
42 hlasů

17 %
13 hlasů

Celkem hlasovalo 75 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40