banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 594 příspěvků

sladčí nebo kyselejší

myslím jídlo,když se má cokoli dochutit jak ho máte radši? já zelí přislazuju jen trošku ,aby nebylo jak štovík a rajskou a svíčkovou taky ale Martin je zvyklý na kyselý takže musím dělat zlatou střední cestu,ale prostě mám radši sladši co vy?

Čerstvé droždí do pekárny

se dává vcelku nebo se rozdrobí? Jsem pekařka-začátečník, tak se raději ptám.

Kedlubkové zelí

Nevěděla jsem jak se dělá.Tak jsem improvizovala.Nastrouhala jsem dva obří kedlubny.Do hrnce jsem dala rozpustit máslo na něho cukr až trošku zhnědnul tak jsem přidala citronovou štávu.Povařila,osolila,opepřila dala do toho opect cibulku a ty nastrouhané kedlubny.Zalila jsem to vodou a povařila.Jen pár minut.Ted to v hrnci dochazí.V plánu jsem měla to zahustit moukou a smetanou,ale asi to neudělám.Je to uplně užasné.Jak ho děláte vy?A s čím se to pak jí.Já to vidím na vařené vepřové a bramborový knedlík,nebo brambory.

Toustovač

Dnes mi umřel můj starý.Chci si koupit nový,ale nějak tápu.Poraďte mi,jaký máte,jak jste spokojené.Těším se na vaše rady.

100 jídel

Na tv paprika běží pořad 100 nej jídel.Tak jsem si jednou počítala jesli vubec znám sto jídel.Pak jsem přišla na to,že nejen znám,ale 100 jídel určitě vařím a mám v hlavě.Ja bych řekla,že tak 500 určitě.Jenom z kuřat umí asi 80 jídel,nebo ze sladkého.Co vy?A kolik jich máte v hlavě a vařite bez receptu?

Mák a rozinky

Asi to bude jednoduchá otázka, ale já to fakt nevím. Nikdy jsem s nimi nepracovala. Když budu používat mák na pečení (makovec), musí se nějak předem upravit (spařit) nebo tak? Nebo jen koupím sáček s mákem a tak ho vysypu do těsta?A to samé s rozinkami. Musí se předem namáčet? Nebo také jen ze sáčku vysypu do těsta?

co vaříte?

Holky co vaříte v týdnu? Já vím jsou kuchařky a internet. Ale tam je toho tolik neznámého a složitého. Mě by zajímala jídla co běžně doma děláte a jsou dobrá. Nemám už fantazii takové ty klasiké omáčky a jídla už dělám. Co dál??? Vařím ráda, ale netuším co...ps. nemusí to být jen z masa

Nevážím,neměřím

Včera jsem uděla uplně užasné koláčky.Vevnitř byl tvaroh a nahoře merunka a v té jamce po pecce byla posýpka.Jenže jsem se bavila s kámoškou a vubec netuším co jsem do toho těsta náhazela. Hrudku másla pak jsem tam chrstla mléko atd.Ach jo.Taky se vám vždy podaří udělat něco výborného,když je to jen tak?A pak když se třeba chcete předvést tak nic moc?

Mé jméno je patlal :-/

Holky, já jsem asi vážně blbá Já prostě neumím dělat těsta, já nevím co dělám špatně. Dneska jsem dělala obyčejné těsto na pizzu a dopadlo to hrozně. Jedna várka byla strašně řidká a druhá se pořád drobila, a to jsem obě části dělala ze stejných surovin a množství. Udělám výbornou svíčkovou a přitom nejsem schopná udělat obyčejnou pizzu. Těsta letěla obě do koše..

Holandská omáčka

Holky,jak ji děláte?Nikdy jsem jí nedělala.Díky moc.

Hotové obědy - pro a proti

Já se fakt snažila být dobrá hospodyňka a vařit, ale mě to prostě zoufale nebaví. Mám spoustu jiných činností, které mě těší a vaření mezi nimi bohužel není. V samoobsluze kousek od nás jsou dva majitelé, jeden vede samoobsluhu a druhý provozuje restauraci na bývalém hraničním přechodu, po vstupu do unie tam samozřejmě restaurace upadala a tak se její majitel vrhnul na dovážení obědů. V našem městečku je spousta důchodců, kteří žijí sami a tak by si sami nevařili. Školní jídelna to bohužel nestíhá pokrývat a tak odebírají obědy od hospod, které dováží. Zvažovala jsem dlouho a taky jsem dlouho zkoumala a prověřovala, jak který dovozce vaří. A zvítězila naše samoška. Za oběd chtějí 57,- Kč i s polívkou. Vyzvednout si ho mohu už v půl jedenácté a mám to asi 100 m od paneláku a ještě si přitom nakoupím. Když jsem to včera počítala, tak mě to vyjde levněji, než vaření. Beru jen dva obědy, protože Tom sní tak polovičku porce a já po polívce už celou porci nesním a tak mi půlka stačí. Ládík si vezme do práce svou porci a polívku si dáme jeden nebo druhý k večeři. Platit smím stravenkami, takže uplatním ty Ládíkovi z práce a ze svého rozpočtu přidám tisíc korun a mám vystaráno. Odpadne mi tím i spousta starostí s plánováním a nakupování a vyšetřím tím více peněz na ovoce a zeleninu a budu mít 100% jistotu, že ten můj chlap bude mít teplý oběd a ne vlašák a rohlík. Dneska jsme měli první oběd a pochutnali jsme si oba dva s Tomáškem. Vím, že mě asi některé nepochopíte, ale já prostě nemohla jinak.

KUS KUS

j jedla včera poprvé v životě.. pořád když jsem u někoho viděla kus kus(píšu jak slyším) říkala jsem si, že nejsem žádná slepice,abych zobala zrní, včera po doktorovi, jsme šli na meníčko, a měli jen kus kus, tak sem to riskla.. to vám byla tááková dobrota!!! takze misto rýže ted jen kus kus:D

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
28 hlasů

69 %
77 hlasů

5 %
6 hlasů

Celkem hlasovalo 111 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici