banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Mám pár dotazů ke zkušeným pekařkám chleba v pekárnách :-)) ... - diskuze

8 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Mám pár dotazů ke zkušeným pekařkám chleba v pekárnách :-)) 1) když děláte chleba na jeden kompletní program (třeba basic), zůstavají vám tam ty metličky nebo je v některé fázi pečení vyndáte a nemusíte je pak dolovat z upečeného chleba? 2) jaký je váš nejoblíbenější recept na chleba? sakra měla jsem otázek víc a teď si nějak nemůžu vzpomenout .. tak snad příště :-) a díky za odpovědi
http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/domaci-pekarna/=/v/3453.htmlmetličku tam necháváme, většinou sama vypadne, když chleba vyklepnu z formy.
zkušená nějak extra teda nejsem, ale metličky nechávám a směsi na chlebík kupuju ty hotové, střídám je, některé nám chutnají víc, jiné míň.
ja nechavam a nejradeji pecu jednoduchy..400 ml vlazne vody,700 g hladke mouky,2 lzicky soli,1 lzicka cukru,1 drozdi...program 2 na moulinex xxl..
Oblíbený chleba nemám, v poslední době chleba moc nedělám. Metličky vyndávám když jsem v té době u pekárny. Takže jak kdy.
Zkušená nejsem, mám ji jen chvíli, ale zato frčí každý den1)Metly nevyndavám.2)Cibulový chléb (ten nám opravdu zachutnal)350ml vodySůl + cukr po lžičce50gr osmažené cibulky (nebo podle oka)540gr pšeničný chlebový mouky3/4 balíčku sušeného droždí
Metličky nevyndávam.Chleba moc často nepeču,když tak sladký.Už jsem dávala recept.Častěji dávám jen program těsto a pak peču něco v troubě.
1) Vyndavám po posledním hnětení.2) Mám chleba:310ml vlažné vody2 lžičky soli1/2 lžičky cukru1 lžíce octa150g žitné mouky375g pšeničné mouky(dávám obyč hladkou)1 lžíce kmínu1 lžička sušeného droždí(já ho nekupuju, všude dávám čerstvé, takže asi 10g čerstvého)Program Normální, hmotnost 700g, střední kůrka.A další, ale z toho dělám bulky, chleba nebyl nic moc:300ml vlažné vody30 g vlažného rozpuštěného másla(dávám na ty bulky máslovou Perlu normálně z lednice z kelímku, nerozpouštím)75g žitné mouky450g pšeničné(opět obyč hladkou)2 lžičky soli1/2 lžičky cukru50g slunečnicových semínek(na bulky je nedávám, dávám 6 g kmínu)5g sušeného droždí(opět nedávám, na chleba bych dala 10g, na bulky dávám 20g čerstvého)Program Normální, hmotnost 900g, kůrka střední(na bulky dám normálně jen program těsto, pak udělám 10 bochánků, vytvaruju do požadovaného tvaru, nechám asi 10 minut kynout na plechu, pak potřu rozšlehaným vajíčkem, posypu hrubou solí, ale je možné dát i mák, sezam... a peču při 180 °C asi 15 minut)
Já tam ty metly nechávám,dírečky nám nevadí.My oblíbený chlebík nemáme,chutnají nám všechny,co jsme vyzkoušely.Zdejší recepty jsou fakt supeeeeeeeeeeeeeer.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

9 %
1 hlas

91 %
10 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 11 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40