banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Kdo vás naučil vařit? - diskuze

25 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Nemužu se nezeptat,když čtu diskuzi níže.Musím přiznat,že ani mě mamka neučila vařit.U nás nebylo z čeho.Naši jedli makrobiotiku.Guláš-tak to by umřeli.K babičkám jsem jezdila často,ale taky mě nic neučili.Ty byli rády,když jsme byli venku a nezacláněli jsme.Později kolem 12-13 jsme se naučili s bráchou alespon péct,aby jsme měli večeři.Pekli jsme si usporný koláč.A když jsem ted nedávno koukala na recept tak to byl pěkný blaf.Mě naučila vařit-Prima vařečka.Jak tam jeden čas fakt učili vařit,uplně od základu.Když už jsem uměla základy tak už to šlo samo.Další level bylo pak pořízení domací pekarny.Ta udělala z moji kuchyně- kuchyni vyhlášenou široko daleko.
Nevím, jestli mě to vyloženě naučila, ale spoustu věcí jsem okoukala od mamky. Když mi bylo kolem 13-14 roků, mamka se snažila, abych sama něco uvařila, ale nemohla jsem, byla jsem nervózní z výsledku a z toho, že to doma nebude nikomu chutnat. Místo toho jsem zkusila upéct buchtu, a tehdy mi táta řekl, že to není špatné, ale není nad štrúdl od mamky, tak tím pro mě vaření i pečení skončilo. Pak jsem se seznámila s budoucím manželem, ke kterému jsem se po čase přestěhovala a tam jsem měla volnou ruku. Vařila jsem, co jsem chtěla, spoustu věcí jsem vypilovala. A teď díky příchodu miminka, jsem se naučila vařit bez dochucovadel a bez masoxu, takže se pořád učím....
mamka, péct babička a od 14let jsem vařila na chalupách pro plno lidí, nejprve sáčkové polívky a pak se to rozjelo, tam jsem se asi naučila nejvíc
@jezurka To ti závidím vařit pro hodně lidí.
@Honafa pro hodně lidí se vaří mnohem líp než pro dva, však to znáš můžeš se rozšoupnout a víš, že nic nezbyde
Učila jsem se víceméně sama, cca od 10 let, každou sobotu jsme brzo ráno museli všichni na pole, jedna pak šla domů uvařit, takže to začínalo pečeným kuřetem, zapečený těstoviny a tak, ale nikdy jsem neměla nikoho po ruce, kdo by mě to naučil, všechno systém pokus-omyl. Krom toho mamka vaří tak 15 jídel pořád dokola a nic moc to není. Dost mě naučila maminka prvního přítele, která měla trpělivost a všechno mi vysvětlila, ukázala, nevadilo jí, když jsem něco zkazila, jenže já, tele šestnáctiletý si toho moc nevážila, ikdyž její výborné knedlíky a segedín dělám dodnes a pokaždý na ní s vděkem vzpomínám Když jsem se vdala, tak jsem si pořídila kuchařku, občas vyzkouším něco nového, občas něco od ségry, ale moc mě to nebaví.
No tak ja se s manzelem dala do kupy v 17 a vicemene hned se ke me nastehoval, jsme bez sebe nemohli zit a jelikoz po nas nasi nikdy nic nechteli, tak jsem se rozhodla oplatit jim tím, ze budu doma makat. I varit. A tak jsem v 17 zacala varit pro 5 lidi. Tak me to bavilo, ze jsem denne delala luxusni jidla, podle netu, casopisu a první vubec jidla byly ze vsech knizek jamieho olivera, niguelly lawson, gordona ramsayho, to jeste je nikdo moc tady nezral tyhle osobnosti gastronomie...vareni me uchvátilo a díky nasim jsem mohla pouzivat jakékoliv i drahé suroviny. Meli veceri denne a obed vsichni do prace...tak ja takto. Jidla, která jsem milovala od babičky, jsem se od ní naučila dle receptu. Pak můj manzel ma takovou pravou babku, takže na jeho prani, protože uz babka dávno neni, jsem se naučila i takové ty slovenské hutné chutovky, ty ale varim malo pac je mi vzdy těžko, krom halusek s bryndzou. A muzu rict, ze jsem ve dvaceti začala pect luxusni dorty x patrove, potahovane, modelovane, dezerty,.... A víte co?!! Veškerou chuť do vareni mi vzal ten kucharsky boom u nas, babica, pohlreich, ital... a jiný...najednou jsou všichni experti na vysokou gastronomii. Kdyz vidím toho blbecka vymastenyho, co na barrandove chystá pokrmy a všechno tam \"bouchne\" a \"vyladi\" si to a \"vydesignuje\", tak i ma dvouletá dcera se ptá, co je to za pako ten pan. Jinak co jsme staveli dum bez hypoteky a k tomu dcera a porad neco potreba a kdyz uz bylo vše tak se neco rozflakalo, tak uz nevarim z těch extra drahých surovin a snažím se prioritně zdrave a lehce a taky rychle! Rozhodně me neucila varit mamka ta to nesnáší ale jo, pár receptiku jsem odkoukala, protože ona vaří jedině zdrava a velmi rychla jidla, vetsinou vegetarianska kvůli bratrovi. Omlouvám se za román ale to vis, klidovy režim na hematom me takto nezamestna
@terulinek Náhodou pěkně jsem si početla.A máš pravdu.
mě nikdo vařit neučil a proto to taky neumím. když teda pomineme názor, že vařit umí každý, kdo umí číst
Mamka moc ne, ja nemela ani zajem. Jenze pak zemrela a me zustala starost s varenim. Babka varit neumela,tak kdyz jsem potrebovala,chodila jsem za sousedkou, nekdy i s hrncem v ruce, v nem rozvarene jidlo, se zeptat, jestli to tak ma vypadat . Pak jsem se ptala kolegyn v praci,jak se dela to nebo ono. Ale opravdu varit jsem se naucila az v Egypte, kde zadne suroviny, ktere jsem potrebovala jsem nedostala, takze jsem se naucila nahrazovat, vymyslet neco z toho,co dum dal atd.
Něco jsem pochytila od mamky, něco od tety, dost jsem se toho naučila i sama.
bracha..je o 4 roky starsi a on uz zkousel nekdy v 6 letech varita ja zdatne varila v 7 letech...umela jsemtehdy kung pao a pecenou ryzi a spousty dalsich rychlych jidel...proste kdyz mamka nebyladomano apak uz to tak zustalo...kvuli praci a zabave dlouho do vecera ,noci ci brzskeho rana jsem byla rada,ze prave umimchutna arychla jidla...a ted se stumpajzlikama take...jen proste je musimnaucit jist omacky a to je zadrhel,ktery ale je castecne vyresendelam rychle syrove apod zalivky se smetanou a houbama apod primo na mase a vypada to pak jako omacka a tak jedi ve skolce i ty omacky normalni .ja treba svickovou nemam rada...jeste tak rajska a koprovka..ale ciste 1 talir
nikdo,něco jsem odkoukala od mamky jak vařila nám,jinak recepty z netu,z tv.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
13 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

56 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40