banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

jste to co jíte - diskuze

11 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
včera jsem se dívala na výše uvedený pořad a docela mě zarazilo co jsem se tam dozvěděla, paní vyráběla domácí jogurt, ne teda pomocí jogurtovače ale v peřině, ale to je jedno, Havlíček ji vzal za nějakým odborníkem, který vysvětloval že se při výrobě domácího jogurtu strašně jednoduše vzduchem dostane dovnitř sebemenší částečka a v jogurtu se okamžitě začnou tvořit plísně a množit bakterie, tak nevím, holky jogurtovačky - vyrábíme zdravé jogurty? budeme je vyrábět dál?
Jogurt jogurtem dělají ty bakterie. To je teda odborník.
Jj, koukala jsme na to. Víš popravdě si myslím že to byl jen reklamní tah a velice zaplacená reklama. Jogurt budu vyrábět doma dál.
no jasne, ze to neni sterilni. Kdyby to bylo sterilni, tak tam nejsou ti laktobacilove.
Dost pochybuju, že průmyslová výroba jogurtu je sterilní... Já sterilizuji skleničky těsně před tím než do nich naleju směs, tu míchám sterilní lžící ve sterilní nádobě a na vzduchu je to tak 2 minuty maximálně... Docela by mě zajímalo vzít náš jogurt a zjistit, jak na tom je s bakteriema. Jinak mě to ani netankuje, protože když vidím, co děti seberou a olížou venku, tak zlatej jogurt i kdyby byl plísněma prolezlej :DDD
Mi by ani tak nevadila ta penicilinová plísen,ta je koneckoncu zdravá,že.Ale oni říkali,že ten jogurt nejde do střev,že zustane v žaludku a pak už nikde.Sakra já ho všude dávam kvuli těm střevum.To mě Havlíček dost naštval.
@Honafa A z toho zaludku se dostane ven jak?neboj, to vis, ze se laktobacilove dostanou do streva. Akorat jestli to treba davas do marinady nebo tak nekam, kde se to tepelne upravi, tak to ti laktobacilove asi natahnou s vetsi casti brka.
Hani,já bych řekla,že i při průmyslové výrobě jogurtů nelze zachovat naprostou sterilitu jogurtu.Nedělám si iluze o kupovaných jogurtech a ty domácí mi zatraceně chutnají.Takže já jogurtuju dál
vis co..sice mam plisne,ale aspon zive a ne neco co nevim co tam je...a nam chutna a plisne jsou skoro ve vsem..a treba takovy syr jak je vybornyja delam jogurty dale,protze danone apod fakt nemusim...nechapu ze jogurt ,udajne cerstvy vydrzi az 6 mesicu..hmhm
@Liberte no jasne, jsou to nase domaci spratelene plisne, na ktere uz jsme zvykli
chacha máš stejné dilema jako já. jsem si vzpomněla jak tu všechny dělají jogurty...Já ho dělám stejně jako ta pani. i s tím prstem. Takže s tím asi přestanu
@medox Baruš a nenapadá tě že to mohla být jen reklama na aktivii?

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

9 %
6 hlasů

54 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 70 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40