banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Jak se v Česku stále ještě vaří a jí :-) - diskuze

19 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky, z toho jsem dostala téměř žlučníkový záchvat i po "přepasírování" obrazovkou. Jak to muselo vypadat, být cítit!!! :-) a chutnat na živo si vážně nedokážu představit: http://www.super.cz/408564-tohle-pohlreicha-malem-zabilo-podivejte-se-jak-se-sefkuchar-malem-pozvracel-z-jidla-ktere-bezne-nabizeli-v-jedne-restauraci.htmlMá to ale Pohlreich rizikové povolání, myslím jako ten ochutnávač blafů.Přiznám se, že do restaurací chodím čím dál méně, ráda si uvařím doma. Když už, tak pouze tam, kde vaří, jak já nedokážu, ale to jednou za čas, nebo odjinud "čerpám" ještě pizzu jako rychlovku, příp. si koupím u Arména gyros. Co Vy, jíte často venku?
No tak to je teda hodně fuj :D
já zjišťuju, že chodíme stále méně na takovou tu večeři jako na něco extra. Na dovolených apod. chodíme normálně do restaurace, nebo když tu máme kamarády, je nás hodně a nechce se nám vařit, nebo jsme na výletě... ale spolu na večeři už fakt moc ne, zjistila jsem, že i když jdem do extra luxusních restaurací, tak se tak dobře jako doma prostě nenajím, když to mají výborné, nebaví mě taková ta hra na luxus a mini porcičku, kde dostanu průheldný pláteček červené řepy, na tom pidi kapička tohoto a onoho... nebo si řeknu, vyhozené peníze, doma to udělám líp, v létě mám čerstvou zeleninu, bylinky ze skleníku, manžel dělá výborné steaky z nazrálého masa, co nám vozí náš řezník... nalijeme si víno, sednem ven, stokrát lepší než restaurace... ;-D
@Myšice Vidíš, a to já mám opačný problém, na mě ty porce jsou strašně velké :-), nezvládnu 6 chodů a abych pořád poslouchala, že je to se mnou na ostudu jít do restaurace :-).
@Calamity J. my byli naposledy v Praze u Emy Destinové a ze 3 chodů jsem přišla hladová ;-D, bylo to fakt legrační ty porce, ale vařili tam celkem dobře, i když manžel chtěl steak rare a dostal ho propečeý
Já chodila do restauraci s Martinem a dětmi docela často.Pak tak 5 let né.A ted s milým opět často.Hodně se to za tech 5 let změnilo.Hodně vaří takovou jako by domácí stravu,obyčejnou.Já bych raději ty těžké svíčkové,vepřaknedl,guláše atd.Nebo hranolky,prostě prasarničku,když už jsem v restauraci.A oni ty menyčka mají takové jak jídlo uvařené doma,nebo ve školní jídelně.Třeba rýže,plátek masa a nějaká štáva.Svíčkovou jsem měla za půl roku v restauraci jen jednou.Prostě na menu není.Často chodíme do KFC,nebo na susi.V lednu jsme začali chodit na snídaně a ty bývají výborné.Ještě by to chtělo tu večeři při svíčkách,ale to nevím ani kde to je.V jakém typu zařízení.
Já skoro každý den chodím na menu. Teď teda chodíme do výrazně lepší restaurace než před nějakým časem, ale pořád tam občas dostanu jídlo, který bych si já sama doma dokázala uvařit líp (a to už je co říct, že ano). Často jsou to těžký jídla, knedlíky, zelí, svíčková..což je třeba v létě ve 40 stupňových vedrech skoro sebevražda. Ale blbě mi z toho ještě nebylo Ale tak ty meníčka, to je asi fenomén, myslím, že spousta těch hospod vaří večer líp.Na dovolených a výletech jíme vždycky venku, on už člověk často podle jídelníčku pozná, co to bude zač. Když je mé podezření nepřekonatelné, dávám si smažák. Ale kolikrát se stane, že se v tom tipu netrefíme, že vaří dobře, ač je celej podnik podezřelej, nebo vaří hnusně tam, kde by to člověk nečekal.
@zuzka83 Já už bych asi ta meníčka nedávala, buď mně doma zůstane něco od večeře nebo si dám bagetu s roztíratelným sýrem a šunkou - 98 % masa. Teď jsem Ríšovi nosila obědy - chuťově velmi dobré a strašně všechno obohacují moukou nebo nevím čím, ale je již šíleně hutné při vyzvednutí, natož za hodinu až dvě :-).
@Calamity J. Ta mouka..ja se snazim bojovat trochu ve skolce.ovsem k nicemu..ale tobis je ted nemocen.a tak sme dva dny obedy vyzvedavala..pondeli..langose.mastny jak svina a cesnekem nesetrily...utery macka ale stala v ni lzicka.doma sem ae to snazila naredit..ale pak se to nedalo uz jist..to byla snad moucna omacka s knedlikem...Ale otec on je sefkuchar(zni to docela povznesene)ovsem vari z prasku ale lidi mu v hospode libaj ruce jakou on umi svickovou....ze pouziva vegetu(dle nej zazracny prasek) snad aj do palacinek.nikoho nezajima;) dycky rika az sef zavola polraicha.ten to nerozchodi...
@Calamity J. jo,ja ziram na hopiku obed..porad mi je balej...i kdyz porad rikam at to daji nekomu jinemu...a je to po hodine cesty domu a natrasani beton..a to vozi z elli skoly,ktera je zapojena v tom programu zdrave jidlo do skol ci jak...ale u elli umim vybrat ze 2 jidel a asi to bude tim..vetsinou ji neco uplne jineho nez ottik...
@Calamity J. jo, to je mouka! (to tady, kam teď chodíme, nedělaj. Naštěstí.)Já momentálně na ty obědy chodit chci, mám je placený, je možnost si popovídat..ale zvažovala jsem to kvůli hubnutí, že bych neměla. Pak jsem se na hubnutí vyprdla
@zuzka83 No, právě, nechodit, to je celkem pak společenský hendikep. Manžel, jak pracuje ve Vídni, tak referuje o úplně jiné podnikové stravě, než co mají zaměstnanci tady. Skoro mám někdy chuť jej požádat, aby mně to přivezl na další den :-).
@zuzka83 Ne, to ne, myslela jsem v den, kdy přijíždí :-). Má to na střídačku.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40