banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

domácí máslo - diskuze

16 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
včera jsem viděla pořad jamieho olivera a on tam dělal domácí máslo. tak, že přešlehal šlehačku, pak vylil syrovátku a zase šlehal a bylo máslo. von z toho byl takovej vysmátej, jak je to zábavný, úžasný, jednoduchý...a mě se to nechce věřit, že se toto může povést fakt mi to vrtá hlavou..asi budu muset koupit šlehačku a vyzkoušet tozkoušela jste to někdy některá?
Tady je také recept. Už mám koupené šlehačky, ale ještě jsem se do toho nepustila, tak jsem také zvědavá.http://hobby.idnes.cz/domaci-maslo-za-deset-minut-krok-za-krokem-fgh-/hobby-domov.aspx?c=A110730_154542_hobby-domov_bma
Jo, pamatuju si, že jsem byla ještě malá, u babičky jsem šlehala šlehačku, přešlehala a bylo máslo. Já to tenkrát obrečela, měla jsem totiž šílenou chut na šlehačku :-D
@foREVer A víš,že to stačí zahřát,vychladit a znovu vyšlehat.
Pokud vím, tak smetana se tloukla, aby z toho bylo fakt máslo. My byli v září na víkend v jednom penzionku a tam nám paní majitelka dávala k snídani domácí máslo, měli tam krávu a to byla lahůdka.
kdysi se mi podařilo šlehačku přešlehat a zdrcla se do čehosi jako máslo, takže teoreticky proč ne. prakticky mám poslední dobou spíš problém jí pořádně vyšlehat
Myslím že bude problém najít vhodnou šlehačku aby to z toho šlo. Já si radši koupím ve farmářské prodejně hroudové máslo na váhu, i to je pekelně drahé.
@Ady.S vida, u nás to farmářský není pekelně drahý, v každým obchodě, kam chodím je to cenově srovnatelný s nezlevněným supermarketovým.
@zuzka83 U nás chtějí 32,- za 100g, což vyjde dráž než Tatra či Madeta
@Ady.S aha, drsný. u nás je to kolem 130 za kilo!
Rodiče měli mnoho let krávu. občas to maminu chytlo a dělala domácí máslo. Asi mám chlupatý jazyk, ale mě nechutnalo. Z obchodu je, pro mě, mnohem lepší.
@tygřímáma Ja nejím nic co neprošlo hygienickou kontrolou.Zvláště mléčné výrobky ze statku.Naši tam mají na horách sousedy a ti vyrábějí vše,ale ja nic od nich nejím.To vypadá divně.Dělají uplně divné sýry.
@Honafa Mamina dělala i sýry, ty nám chutnaly. Ale tvaroh neeeeee, raději kupovaný. Domácí mlíko mi taky nevadí. Musím ale poctivě přiznat, že vše, co projde pasterem, je mi sympatičtější

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

18 %
3 hlasy

82 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 17 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40