banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

domácí máslo - diskuze

16 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
včera jsem viděla pořad jamieho olivera a on tam dělal domácí máslo. tak, že přešlehal šlehačku, pak vylil syrovátku a zase šlehal a bylo máslo. von z toho byl takovej vysmátej, jak je to zábavný, úžasný, jednoduchý...a mě se to nechce věřit, že se toto může povést fakt mi to vrtá hlavou..asi budu muset koupit šlehačku a vyzkoušet tozkoušela jste to někdy některá?
Tady je také recept. Už mám koupené šlehačky, ale ještě jsem se do toho nepustila, tak jsem také zvědavá.http://hobby.idnes.cz/domaci-maslo-za-deset-minut-krok-za-krokem-fgh-/hobby-domov.aspx?c=A110730_154542_hobby-domov_bma
Jo, pamatuju si, že jsem byla ještě malá, u babičky jsem šlehala šlehačku, přešlehala a bylo máslo. Já to tenkrát obrečela, měla jsem totiž šílenou chut na šlehačku :-D
@foREVer A víš,že to stačí zahřát,vychladit a znovu vyšlehat.
Pokud vím, tak smetana se tloukla, aby z toho bylo fakt máslo. My byli v září na víkend v jednom penzionku a tam nám paní majitelka dávala k snídani domácí máslo, měli tam krávu a to byla lahůdka.
kdysi se mi podařilo šlehačku přešlehat a zdrcla se do čehosi jako máslo, takže teoreticky proč ne. prakticky mám poslední dobou spíš problém jí pořádně vyšlehat
Myslím že bude problém najít vhodnou šlehačku aby to z toho šlo. Já si radši koupím ve farmářské prodejně hroudové máslo na váhu, i to je pekelně drahé.
@Ady.S vida, u nás to farmářský není pekelně drahý, v každým obchodě, kam chodím je to cenově srovnatelný s nezlevněným supermarketovým.
@zuzka83 U nás chtějí 32,- za 100g, což vyjde dráž než Tatra či Madeta
@Ady.S aha, drsný. u nás je to kolem 130 za kilo!
Rodiče měli mnoho let krávu. občas to maminu chytlo a dělala domácí máslo. Asi mám chlupatý jazyk, ale mě nechutnalo. Z obchodu je, pro mě, mnohem lepší.
@tygřímáma Ja nejím nic co neprošlo hygienickou kontrolou.Zvláště mléčné výrobky ze statku.Naši tam mají na horách sousedy a ti vyrábějí vše,ale ja nic od nich nejím.To vypadá divně.Dělají uplně divné sýry.
@Honafa Mamina dělala i sýry, ty nám chutnaly. Ale tvaroh neeeeee, raději kupovaný. Domácí mlíko mi taky nevadí. Musím ale poctivě přiznat, že vše, co projde pasterem, je mi sympatičtější
omylem jsem uslehala take neco jako masloale musi to byt vazne vysokoprocentni slehacka..ne kuninska kde misto 33% je jen 16
No jenže na 1 maslo(250g) musíš mít litr šlehačky,tak se to moc nevyplatí.UŽ jsem měla podobnou myšlenku s tvarohem jenže na 1 tvaroh je potřeba 2,5l mléka.
@Honafa no to je další věc, ta cena..
Ne s úmyslem udělat máslo, ale kdysi dávno se nám se ségrou tu šlehačku opravdu podařilo přešlehat. Ale nevím, jak to chutnalo, bylo to zdrclá hruda a vyhodily jsme to. Ale bylo to ještě za totality a to bych řekla, že šlehačka měla jiné složení než teď.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

18 %
8 hlasů

78 %
35 hlasů

4 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 45 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici