banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Dětské prostřeno - diskuze

12 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
To bude zajímavé už se těším.Moje děti by mohli jít hned.Zuzka nemůže,že je to až od 11 a Honza,že nejí cizí jídla.To je jediná překážka.Vařit oba umí.Zuzka umí mimo jiné luxusně vykostit kuře a cokoliv odblanit.To by v tv koukali.Vaše děti jsou ještě malé a tak se zeptám vás.Byli by jste ve vašich 11-16 letech schopni uvařit 4 chodové menu?Od kdy a jak jste se učili vařit?Co by jste tak v tom věku uvařili?
v těchhle letech jsem uměla polotovary:polévky z pytlíku,hranolky a jiná smažená jídla ve friťáku,ohřát párek,usmažit vajíčka...no asi bych nevyhrála moje matka alkoholička se postarala o to abych uměla takovéhle \"dobroty\" ale přežila jsem na nich a pořádně vařit jsem se naučila až po 18 roce myslím,sama s kuchařkou v ruce,nebo co poradily ženský v práci.V 11-16 letech uvařit čtyřchodové menu by zvládl ale můj bratránek.Od malička baculatý velký milovník jídla bábovku si uměl upéct už v 6ti letech,teta mu odmítala vařit a péct protože on měla takovou spotřebu!! Takže mu nechala prostor ať si tvoří sám a spokojenost byla na obouch stranách a kulatý je dodnes
já se učila vařit až když jsem musela, nevím cca 16let? Do té doby to v nouzi jistili konzervy a sáčkové polívky :-DJinak 4chodové menu jsem snad nikdy ještě nevařila a doufám že to po mě nikdo chtít nebude
umela,varila jsem od mala z brachou...v 7 letech jsem dokazala veceri ,minutku ala indie ci cina..jen mama silela z mizejiciho ci zniceneho nadobiale pak uz s chuti jedla
Určitě jo. Bylo to nejspíš pečené kuře s bramborama, bramborová polívka, plněná vejce jako předkrm a kakaové domácí sušenky jako dezert. To vše jsem udělat uměla kolem 10 let. Jinak největší probém bych měla s pečením a zůstalo mi to dodneška. Ale můj táta je kuchař a opravdu od malička jsme se se ségrou pohybovaly v hospodě v kuchyni...
No já tak od patnácti jsem se pohybovala po kuchyni s babičkou, zasvěcovala mě do tajů vaření. a ještě i s tátou. s maminou to jednoznačně od malinka nešlo. do dneška je lepší, když vařím buď já a nebo ona a vzájemně si nelezeme do zelí.a moje děti? Honzík ve svých skoro 18 uvaří dle recptu cokoliv, upeče buchtu, závidím jeho budoucí ženě. Maty je pozadu, vaření ho nebere. Eli strašně ráda pomáhá a motá se v kuchyni. Malá příhoda: Honzík zjistil, že vejce se vaří tři minuty - dal vejce do vody na sporák, odpočítal tři minuty, vypnul, vylil vodu a divil se, že vejce je syrové :-)
Já určitě. Já strašně rána vařila polévky a ůzně jsem i experimentovala, když matka byla v práci, občas to teda vyšlo a občas ne, ale to do prostřena patří.Pak jsem kolem těch 9 uměla palačinky a třeba jednoduchí masové směsy apod....V 16 ti jsem skoro už žila sama, takže to bych uvařila klidně. Jen čím jsem byla starší tím mě to mín bavilo, tak jsem to moc nedělala.Ale kolem toho 10 roku jsem vařila v podstatě pokaždé co jsem byla doma sama, jen si už pořádně nepamatuju co konkrétně...Toník ted umí udělat bábovku.
mama mela nerada curbes,takze me odhanela.a pak se zase straaaasne divila,ze nic neumim.varit jsem zacala,kdyz jsme zacla bydlet sama a pozdeji s manzelem..ted uz varim bezne,jsem se naucila,musela jsem..deti mas moc sikovne,pustis je k tomu,klidne si nechas zapraskat kuchyn a je vam hej..tak to ma byt..
predkr-namazana bulka pomazankouhl. chod- upekla bych stehna kureci s ryzi.a jako zakusek bych dala olejovou babovku( tu sem delala od 13ti let):Dpolivka kdyby musela byt- tak ze sacku.
uměla jsem hranolky s kečupem a se sýrem učila jsem se vařit asi od těch 17 ti a podle kuchařkyaž když jsem bydlela s Petrem tak jsem začala opravdu vařit a tím se i učila, což bylo asi ve dvaceti
ja bych to urcite nezvladla, varit jsem se zacala ucit ve 20 z naproste nutnosti
Alex to možná umět bude, protože ho zapojujeme občas už teď. Rád třeba drtí pepř v hmoždíři, chystá zelenou kávu na pražení a tak ale ještě nemá ani dva roky, tak moc prostor není. Rozhodně ho ale neodháníme, často mu u vaření dáme taky vařečku a hrnec, ať si taky míchá, má to rád.Nás mamka odháněla snad do puberty od všeho a pak se to otočilo a zase si stěžovala, že nic neděláme, akorát my nic moc neuměli vařit jsem se naučila až samostatně nebo paradoxně u přítele, protože jeho maminka mi klidně kuchyň přenechala. Dřevo jsem ale nebyla, třeba knedlík se mi povedl na poprvé.
Maruška by něco v 6ti zkuchtila, zato já ani v těch 16tiHele, asi bych zvládla špagety a jako zákusek puding. Máma měla malou kuchyň a cíleně nás z ní vyháněla. Jediné, co jsme měla povolené, ba přímo nakázané, bylo cpát okurky do zavařovaček, protože mám z rodiny jako jediná malou štíhlou ruku. A pak jsem ještě slepovala linecké.Začala jsem vařit více až když jsem bydlela sama. Když jsme koupili v roce 2007 barák, tak jsem začala ve velkém, protože jsme začali dělat velké akce. Musím říct, že mi to docela šlo od začátku, sama jsem se překvapila, že nejsem takové jelito, jak se mi snažila podsouvat maminka.Teď už vařím si myslím hodně v pohodě.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40