Inzerce
Inzerce
Inzerce

Diskuze: Den šestý - rybičky (strana 1) - diskuze

  • Kdyby jen neměly kosti...
    Nevím, možná to přeháním, ale vždy když dělám dětem rybu, jsem šílená z vybírání kostí.
    Mám fakt strach, že jim nějaká v krčku uvízne.
    Takže jim to vždy rozcupuju na malinké kousíčky, čímž ovšem můj kulinářský výtvor zcela ztratí na ceně.
    Sunny   | 20.11.2008 20:28:04
    Reagovat | URL příspěvku
  • Rybáře mám doma a proto jsou naše ryby na talíři opravdu zaručeně čerstvé a s úpravou JEDNODUCHOU souhlasím,mě tedy vyhovuje klasika sůl+kmín a opéci na másle.
    veru-beru   | 20.11.2008 12:13:51 | Reakcí: 1, poslední: 20.11.2008 13:19:35
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Ahoj Davide, díky za rybičkové počteníčko. Je fajn, že jsi se tomuto tématu věnoval, rybek se u nás (v ČR) jí obecně moc málo, což je škoda.
    Nedávno jsme tu s holkama probíraly taky rybky, Andělka vychvalovala pražmu a Beruška obecně všechny mořské - ale že ti to vůbec píšu, kdepak bys mohl holky znát, že jo   U nás doma se ryb sní asi víc, než je republikový průměr, máme je moc rádi - pečené, zapékané, (moc je nesmažím, to fakt asi jen na Vánoce) udili jsme taky kdejakou příšerku  , občas si dáme uzenou makrelu, milujeme rybí polívku (a nejen na Vánoce), prostě "íbu", jak říká kluk, máme rádi. V poslední době právě kvůli němu často kupuju pangase (ale v tom nejsem žádnou vyjímkou, ten se asi zvlášť v rodinách s malými dětmi uchytil v poslední době dost dobře).
    Jen je škoda, že jsme ve většině odkázáni právě jen na ty mražené, bydlíme na vesnici, rybáře v rodině nemáme a ani v nejbližších městech, kam jezdíme nakupovat, čerstvé nekoupím. Takže když pak mám možnost (třeba aspoň v Makru, nebo když se namanu jinde v rybárně), většinou neodolám. Fskt je, že obsah vitamínů podle chuti neposoudím, ale třeba čerstvé filátko z lososa se s tím mraženým srovnat nedá.
    Renča   | 19.11.2008 12:07:28
    Reagovat | URL příspěvku
  • My jsme měli včera k večeři pečené pstruhy.To bylo žrádýlko-je to ten nejvýstižnější výraz.Jen si myslím,že cena ryb je dosti vysoká.
    tygřímáma   | 19.11.2008 11:48:13
    Reagovat | URL příspěvku
  • No mi u jakehokoliv jídla vadí,že jde poznat co to bylo předtím.Tak,že se rybě do očí nedívám.Dávám přednost filetum.Ted miluji toho Penguse,to je fakt dobrota .Vylepšil skore v počtu snězených ryb u nás.
    Honafa   | 19.11.2008 10:03:05
    Reagovat | URL příspěvku
  • Lesklé oči
    Při čtení dnešní Davidovy kapitoly Rybičky jsem si vzpomněla na rozhovor s číšníky při výběru ryby v jedné lisabonské restauraci. Ta kromě vynikajícího jídla nabízela i hudební zážitek v podobě jejich proslaveného fada.
    Během našeho výběru se číšník přišel otázat, co jsem si vybrali. "No asi to turistické menu, tam bude vše, že," odpověděli jsme nejistě. "To Vám nebude chutnat," vpadl nám do odpovědi pohotově číšník a navrhl nám rybu, kterou přinesl na podnosu a při demonstraci její čerstvosti prohlásil: "Podívejte se, jak se jí ještě lesknou oči." Jeho nabídku nešlo odmítnout. Jídlo bylo vynikající, a přitom jednoduše připravené.
    Calamity J.   | 18.11.2008 21:12:09
    Reagovat | URL příspěvku
Vložit příspěvekČlanky s diskuzí
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×