Inzerce
Inzerce
Inzerce

Rodičovský příspěvek v ČR po ukončení pracovního poměru v zahraničí. - diskuze

  • Rodičovský příspěvek v ČR po ukončení pracovního poměru v zahraničí.
    Dobrý den,
    Chtěla jsem poprosit o radu. Žiji a pracuji 3roky ve státě EU, po dobu pracovního poměru,který trvá třeba 11měsíců je za me řádně odváděno Zravotní i sociální pojištěni. S přítelem bychom chtěli miminko,ale zároveň bych chtěla využit rodičovského příspěvku v ČR, kde mám i trvalý pobyt. Musím porodit miminko v ČR? A mohla bych po porodu pri pobíraní RP cestovat na několik měsíců v roce?
    Jak mám postupovat Od sameho početí miminka? V případě, ze už když budu těhotná a budu stále pracovat v zemi EU? A podle čeho se v ČR vypočítává částka RP?
    Předem moc dekuji za kladnou odpověď.
    Hezky den přeje Zuzana
    Jumyna   | 03.04.2014 12:42:06 | Reakcí: 1, poslední: 04.04.2014 09:42:41
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Rodičovský příspěvek v ČR po ukončení pracovního poměru v zahraničí.
      Dobrý den, toto je poměrně komplikovaná situace. Bohužel i co se týče dlouhodobějších cest při pobírání RP. Nedávno jsem zrovna řešila s jednou maminkou, že jí pozastavili výplatu RP poté, co úřednice zjistila, že není v ČR - ale nechci vás děsit. Stav je takový, že úřednice mají poměrně dost prostoru pro osobní vyhodnocení dané situace. Proto vám žádnou obecnou radu poskytnout nemohu. Až budete v ČR, zajděte na ÚP sociální odbor, pod který bydlištěm spadáte a proberte vše podrobně s konkrétní úřednicí. Jestli jste z menšího města, bude ještě dobré ověřit získané informace na stejném úřadě ve velkém městě, kde mívají speciálně školené úřednice zabývající se touto problematikou.
      Sunny   | 04.04.2014 09:42:41
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Rodičovský příspěvek v konkrétní rodinné situaci (strana 3)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×