Inzerce
Inzerce
Inzerce

Užívání více druhů léků v těhotenství. - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Léky v těhotenství (strana 2).

  • Užívání více druhů léků v těhotenství.
    Pásový opar v šestém týdnu a velké množství léků
    Ahoj těhulky,
    chtěla bych se zeptat, zda jste některá z vás v prodělaném těhotenství nebo nyní užívala nějaké léky?
    Já jsem neštastná. Nemohla jsem mnoho let otěhotnět, ted´ve 28 letech se stal zázrak, jenže jsem v rozmezí 5-6 tt onemocněla pásovým oparem ( viníkem je vir neštovic přežívající v nervové soustavě). Kvůli těžkému průběhu (hnízké horečky, obrovské bolesti) jsem za poslední čtyři týdny byla doporučena k mnoha doktorům. Od obvoďáka, gynek, kožní, neurolog,..Dali mi antivirotika a na bolest paralen.Snažila jsem se ho nebrat, ale bolesti byli tak šílené, že mě nakonec odvezli sanitkou do nemocnice, kde jsem ležela dva týdny. Za tu dobu do mě nadopovali infuzema perfalgam(prý na bázi paracetamolu), pak mezokainové obstřiky, lidokainové náplasti, Novalgin, injekce Milgamma, a dokonce mi na noc dávali Diazepam ( abych usnula) - což jsem však už odmítla brát a rovnou ho potají vyhazovala. U všech léků co mi podávali jsem se důsledně vždy ptala doktorky a i primářky (byla jsem hosp. na neurologii) zda daný lék neohrozí zdraví miminka. U všeho mi bylo rečeno že rozhodně ne.
    Jenže!Po propuštění domů(neuralgické bolesti mám stále), jsem podle propuštěcí zprávy všechny léky na našla na internetu a kromě Perfalgamu ( paracetamol) je u všech uvedeno, že se NESMÍ podávat v těhotenství, zejména v prvním trimestru. Např. injekční aplikace Milgammi (b-komplex) se nesmí v těhotenství podávat kvůli vysokému obsahu piridoxinu a dalších látek, které jsou toxické.
    Jsem úplně psychicky na dně, už se mi ani k těm doktorům nechce jít. Nevěřím jim ani slovo. Můj gynekolog si s léčbou nevěděl rady, proto mě poslal na neurologii a ke kožnímu.
    Máte někdo podobou zkušenost?
    Mám velký strach o miminko, hodně by mi pomohlo, kdybych věděla, že je nás takových více, které prodělali nějakou komplikovanější léčbu v prvním trimestru a narodilo se jim zdravé miminko...

    Přeji Vám všem hodně zdravíčka a pohody
    BaraSuch   | 13.10.2014 10:31:55
    Reagovat | URL příspěvku

Téma: Léky v těhotenství (strana 2)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×