Vlastní hra

Hra pro dvě a více osob.

Potřeby:
papír s velkými kostkami formátu A4, barevné pastelky (zelená, žlutá,červená a modrá), házecí kostka a figurky

Pravidla hry

Na stůl si dáme kostkovaný papír. Jako první krok si obtáhneme kostky tak, aby vznikla dráha hry - klikatící se had). Zelenou pastelkou vybarvíme začínající a končící kostku (start a konec hry). Pak vybarvíme libovolný počet kostek (políček) v dráze jednotlivými pastelkami. Každá barva by se v této dráze měla objevit minimálně 3x.

Význam barevných políček ve hře:
zelená – start a cíl hry
žlutá – jdi o tři políčka vpřed
modrá – jdi o tři políčka vzad
červená – stojíš jedno kolo.

Jak se hraje?

Nejprve se vybere začínající hráč, nejlépe rozpočitadlem. Hodí kostkou (vždy jen jednou, i když padne na kostce 6) a dle počtu na kostce postoupí na určené políčko v dráze hry. Pokud se dostane na barevné políčko, hraje dle pokynů, které se na určitou barvu vztahují. Po jednom tahu hraje druhý hráč. Tuto hru vyhrává ten, kdo se jako dostane na cílové zelené políčko. Hru lze upravit dle fantazie hráčů, tj. počet barevných políčků, délka hrací dráhy a lze si i dovymyslet jiné barevné políčka s libovolnou funkcí.

Příklad:

Hraje Pepík s Maruškou. Pepík na kostkovaný papír nakreslí hrací dráhu se třemi zatáčkami. Pak vymaluje zelenou pastelkou první a poslední políčko (start a cíl). Maruška si vezme barevné pastelky a vymaluje libovolný počet políček. Vymalovala 4 kostky červenou, 5 kostek žlutou a 3 kostky modrou pastelkou. Pak si každý vezme jednu figurku jiné barvy a házecí kostku.
Hru začíná Pepík. Hodí si kostkou a padla mu 6. Svojí figurkou postoupí v dráze o 6 polí. Políčko je prázdné, tak pokračuje Maruška. Hodí kostkou a padne jí 4. Postoupí v dráze o 4 políčka a stoupne si na červené políčko. V příštím kole nehraje, tak má Pepík výhodu a postupně hází kostkou 2x. Při prvním hodu dostane 3 a stoupne si na modré políčko, tudíž svojí figurkou postoupí o 3 políčka vzad a háže ještě jednou. … Jako první vstoupí na cílové zelené políčko Maruška a stává se vítězem.

Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Vlastní hra - diskuze

Poradna

Dobrý den, zajímá mě, jestli mám zpětně právo na rodičovský příspěvek na 1. dítě, když se mi narodilo druhé. I přesto, že jsem si hned po zjištění druhého těhotenství předělala rodičovský příspěvek na jeho maximální možnou částku (11. 500 Kč měsíčně), i tak jsem přišla z balíčku na 1. dítě o 1/3 peněz. Díky za odpověď.

Dobrý den, bohužel – RP se čerpá vždy pouze na nejmladší dítě v rodině. To, co jste nestihla vyčerpat zůstává státu.

Mgr. Věra Tautová, DiS. | Babyonline | dnes, 08:59
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Zavřít reklamu
Inzerce