Inzerce
Inzerce
Inzerce

Mohu být těhotná?

Dobrý den,
mám dotaz. S partnerem jsme měla naposledy styk 3.8. S ochranou a partner se ve mě nedělá ani s Kondomem . Ale stane se občas, že mu malinkato sklouzne kondom z kořene, ovšem ho hned dá zpět. Tak se ptám můžu být těhotná? Menstruaci jsem dostala 9.9 ale se zpožděním. Když mi začala MS tak jsme i zároveň začala užívat antikoncepci. Menstruace po 3. dnu byla slabší, mohlo to být tou antikoncepci? Také mi přijde, že mám trochu nafouklé břicho. Krvácím už 11. den. Nejspíš kvůli té antikoncepci. Dále bych chtěla podotknout, že styk předtím proběhl 24.7 a ještě předtím 26.6 a já se bojím, že bych mohla být těhotná z toho června nebo července. I když jsme zase použili ochranu.
U gynekoložky jsem byla 20.7., tudíž 4 dny před stykem v červenci a řekla, že ovuluji nebo že ovulace proběhla, teď přesně nevím, z levého vaječníku a napsala mi antikoncepci, kterou jsem v září začala brát. Je možné, že bych v rozmezí těch třech měsíců června - července - srpna mohla otěhotnět? Menstruace byla až do teď normální . Test jsem si dělala 16.9. a byl negativní, ale nevím, jak moc test ovlivňuje MS.
Omlouvám se hloupý dotaz, ale jsem vystrašená.

Dobrý den, pokud při styku máte ochranu a partner ani v tomto případě do vás neejakuluje, tak je pravděpodobnost otěhotnění prakticky nulová. Riziko by bylo vyšší bez ochrany, jelikož i preejakulační tekutina může obsahovat malé množství spermií, což může zahrát roli například při přerušovaném styku. Vzhledem k tomu, že ale vy i tak využíváte bariérovou ochranu (kondom), není důvod k obavám. Pokud se kondom částečně shrne u kořene, je stále funkční, problém by byl v případě, pokud by se svlékl. Menstruaci – její délku, „sílu“ i bolestivost může nasazení antikoncepce značně ovlivnit, takže nemusí probíhat tak jako obvykle tomu bývalo před nasazením. Pokud by krvácení bylo dlouhé a intenzivní, zašla bych pro jistotu na kontrolu, ale ze začátku může až 3 měsíce trvat než si takzvaně „sedne“. Pokud i po čerstvém nasazení antikoncepce jste použili kondom, otěhotnění nehrozí. V případě že i tak ale chcete větší jistotu, udělejte ještě s odstupem těhotenský test, výhradně z ranní moči, která je nejvíce koncentrovaná a obsahuje tedy více těhotenského hormonu k detekci. Hezký den

MUDr. Elena Peschoutová | Babyonline | 27.09.2021, 12:32
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Inzerce
×