banner

Očkování dětí

Celkem 40 zodpovězených dotazů

Pro tuto akci se musíte přihlásit

Zodpovězené dotazy

Očkování
avatar Poket 19. 08. 2024

Dobrý den,je prosím možné podat druhou dávku vakcíny Gargasil 9 po třinácti měsíci? První dávka byla podána synovi 10.5.2023.děkuji

Dobrý den,

očkování 2. dávky Gardasilu 9 má být  do 12 měsíců, myslím si, že 13 měsíců nevadí, ale doporučuji konzultaci v očkovacím centru.

Neočkované mmr
avatar Kika97 02. 08. 2024

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Chtěli by jsme vyjet s dětmi k moři a nejmladší rok a 7 měsíců nemá ještě očkování mmr. Jinak má prevenar 13, Hexu a Bexsero. Chceme jet do Polska jen na 3 dny k moři, jeli by jsme autem a ubytování by jsme byli buďto úplně sami nebo v malém penzionku a budeme si sami i vařit. Moje otázka je, jestli normálně můžeme vyjet, když to očkování ještě nemá? Vím, že je tam riziko, když ho nemá...

Dobrý den,

můžete vyjet.

Dobrý den, mám 13 měsíční dceru. Nyní máme letět k moři, dcera má pouze jednu hexavakcinu a 1x rotaviry, bývá často nemocná další očkování se nestihla, teď imunolog dal dokonce kontraindikaci a nedoporučuje očkování. Mohu s ní letět letadlem? Je tam nějaké velké riziko, když není plně očkovaná? Prý by ji ale moře na časté záněty průdušek pomohlo. Děkuji za odpověď.

Dobrý den,

pobyt u moře by určitě na recidivy nemoci dýchacích cest prospěl. Vzhledem ke značné vnímavosti dítěte způsobené neočkováním resp. nedoočkováním bych se vyhnul delšímu těsnému kontaktu s cizími osobami, tedy i hromadné dopravě, např. letadlu. Ideální by to bylo formou vlastní dopravy do apartmánu, kde se člověk pohybuje v okruhu nejbližších osob a není to přelidněný hotel.

Neuvádíte, co bylo příčinou trvalé kontraindikace očkování, zmíněné časté bronchitidy to nejsou. Naopak, náchylný organizmus by se měl chránit, jak to jen jde, alespoň neživými vakcínami.

S pozdravem,

Rastislav Maďar

 

Dobrý den syn byl před 12ti dny na očkováni mmr a před par dny se mu udělala tato vyrážka a nevím zda to patří k reakci na očkováni , potničky nebo neštovice . Plus má na dlaních ještě takové červené fleky Syn 21měsiců

Dobrý den,

omlouvám se, podle fotek nelze spolehlivě posoudit, kontaktujte svého pediatra.

Rychlá navigace

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Set 5 dětských knížek 0–8 let

Předškolní vzdělávání
Včetně jediné komplexní předškolní přípravy s mnoha praktickými aspekty pro život. Předejte svému dítěti jedinečné kvalitní know-how lékařky-vzdělavatelky s vysokými nároky na všeobecné vzdělání. „Na prvních 6 letech extrémně záleží,“ říká Jana Martincová, matka ADHD dítěte, díky kterému se stala autorkou a vydavatelkou, a své dítě tak posunula ve vývoji.
cena pouze u nás: 1 425 Kč
Set 5 dětských knížek pro chytré hlavičky