Inzerce
Inzerce
Inzerce

Otravy dětí: Odlakovače na nehty - bezacetonové, s acetonem

Mezi tyto přípravky patří odlakovače s acetonem a bez acetonu. Po požití přípravků, které neobsahují aceton, může dojít pouze k mírnému podráždění trávícího traktu. U odlakovačů s acetonem jsou potíže odvislé od požitého množství.

První pomoc

Při požití vypláchnout ústa, dát napít vlažný čaj nebo vodu. Nevyvolávat zvracení. Při zvracení nebo průjmu u malých dětí vyhledat lékaře nebo kontaktovat TIS. Při požití odlakovače s acetonem kontaktovat lékaře nebo TIS.

Zdroj: Dětské otravy, autor Mgr. Karolina Mrázová

Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Odlakovače na nehty - bezacetonové, s acetonem - diskuze

Poradna

Těhotenství

| Marta090402 | 12.05.2021, 23:20

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda se jedná o těhotenství nebo ne. Už 14 dní pociťuji nevolnost, celkem časté chození na malou, nadýmání, tři dny mě bolela i prsa. Posledních 5 dni mám návaly horka. Menstruace dorazila v daném termínu tedy 7.5., ale neměla jsem ji nějak silnou, spíše špinění s krví. Dva dny mám zvýšenou teplotu přes 37 stupňů. Test jsem si dělala 8.5. večer a ukázala se mi tam opravdu slabounká čárka, test jsem opakovala 11.5. odpoledne a dneska 12.5. ráno, ale nic se neukázalo.
Menstruace mi probíhá bez jakýchkoliv problémů, minulý měsíc jsem měla 4 dny zpoždění, ale menstruace se dostavila. Mohla bych být těhotná? Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den, hladina hCG nemusí být ještě dostatečně vysoká, aby jí popřípadě spolehlivě těhotenský test detekoval. Jak jsem již tady v poradně psala, těhotenské testy zachycují hladinu těhotenského hormonu až od určité hladiny (obvykle min. cca 2 týdny od oplodnění), test si tedy za pár dní zopakujte výhradně z ranní moči, která je nejvíce koncentrovaná. Pokud budete chtít jistotu, objednejte se ke svému gynekologovi, který může odebrat hCG přímo z krve (spolehlivější metoda oproti testům), popřípadě Vám udělat ultrazvukové vyšetření, které má ale smysl až 5-6 týdnů po vynechání menstruace.

MUDr. Elena Peschoutová | Babyonline | 14.05.2021, 08:34
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Inzerce