banner

Postup

1,75 kg očištěné cukety
3 lžíce sádla
6 středně velkých cibulí
1 palička česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička pálivé papriky
několik lžic sojové omáčky
sůl
2 malé konzervy rajského protlaku

Cuketu omyjeme, oloupeme, jadřinec i s měkkou dužinu odstraníme, zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme cuketu a koření, oloupaný na plátky nakrájený česnek, sojovou omáčku, osolíme a zvolna dusíme 30 minut. Nakonec přidáme rajčatový protlak a ještě povaříme.Horkou směsí naplníme čisté nahřáté sklenice a ihned upevníme výčka.Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uložíme v chladnu a suchu(temnu).Je toho 4,5 hořčicových skleniček.
Musím říct že je to výborný na topinky :-).

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Hořčice z cukety

Následující recept:

Můj ovocný dortík

Cuketa po čínsku - diskuze

Mňam,mňam.Udělám.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

15 %
6 hlasů

80 %
32 hlasů

5 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 40 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici