banner

Postup

1,75 kg očištěné cukety
3 lžíce sádla
6 středně velkých cibulí
1 palička česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička pálivé papriky
několik lžic sojové omáčky
sůl
2 malé konzervy rajského protlaku

Cuketu omyjeme, oloupeme, jadřinec i s měkkou dužinu odstraníme, zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme cuketu a koření, oloupaný na plátky nakrájený česnek, sojovou omáčku, osolíme a zvolna dusíme 30 minut. Nakonec přidáme rajčatový protlak a ještě povaříme.Horkou směsí naplníme čisté nahřáté sklenice a ihned upevníme výčka.Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uložíme v chladnu a suchu(temnu).Je toho 4,5 hořčicových skleniček.
Musím říct že je to výborný na topinky :-).

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Hořčice z cukety

Následující recept:

Můj ovocný dortík

Cuketa po čínsku - diskuze

Mňam,mňam.Udělám.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40