banner

Postup

2 kg naobíraných bezinek


1 l  vody


1 kg cukr krystal


1 vanilkový cukr


2 dl instantní kávy


1/2   l rum


 


 Naobírané kuličky bezu oprat, propláchnout, dolít vodou a rozvařit, na mírném ohni cca půl hodiny. Poté nechat š´távu překapat přes plátno(já používám plenu), bobulky vyhodit. Poté se přidá cukr krystal a vanilkový. Znovu se nechá povařit, než se cukr rozpustí(cca 7-10 min). Do horké š´távy přilít kávu a rozmíchat.


Po vychladnutí přimíchat rum. Likér nalít do čistých lahví, uzavřít a nechat min týden v chladnu a temnu.


 


Pila jsem hodně bezinkových likérů,ale tento jediný recepis od mé kmotry je bezkonkurenčně nejjednoušší a výsledek nejchutnější.


 Dobrou chuť!

Sdílejte stránku

Bezinkový likér - diskuze

Mam udelano

Zitra budeme popijet s kamoskou, co tu bude na navstevu. Je to docela takove babske piti.
Tak a půjdu na bezinky.
Vypadá to jednoducho.
Nevíš do kdy na bezu ty plody jsou použitelné?

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40