Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Bezinkový likér

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

2 kg naobíraných bezinek

1 l  vody

1 kg cukr krystal

1 vanilkový cukr

2 dl instantní kávy

1/2   l rum

 

 Naobírané kuličky bezu oprat, propláchnout, dolít vodou a rozvařit, na mírném ohni cca půl hodiny. Poté nechat š´távu překapat přes plátno(já používám plenu), bobulky vyhodit. Poté se přidá cukr krystal a vanilkový. Znovu se nechá povařit, než se cukr rozpustí(cca 7-10 min). Do horké š´távy přilít kávu a rozmíchat.

Po vychladnutí přimíchat rum. Likér nalít do čistých lahví, uzavřít a nechat min týden v chladnu a temnu.

 

Pila jsem hodně bezinkových likérů,ale tento jediný recepis od mé kmotry je bezkonkurenčně nejjednoušší a výsledek nejchutnější.

 Dobrou chuť!

autor: helenice    Poslední změna: 03.09.2010 07:32:10
Předchozí článek Hruskove povidla Další článek Houbová směs na topinky
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce