Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Cuketa po čínsku

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
1,75 kg očištěné cukety
3 lžíce sádla
6 středně velkých cibulí
1 palička česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička pálivé papriky
několik lžic sojové omáčky
sůl
2 malé konzervy rajského protlaku

Cuketu omyjeme, oloupeme, jadřinec i s měkkou dužinu odstraníme, zbylou dužinu nakrájíme na kostičky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme cuketu a koření, oloupaný na plátky nakrájený česnek, sojovou omáčku, osolíme a zvolna dusíme 30 minut. Nakonec přidáme rajčatový protlak a ještě povaříme.Horkou směsí naplníme čisté nahřáté sklenice a ihned upevníme výčka.Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Uložíme v chladnu a suchu(temnu).Je toho 4,5 hořčicových skleniček.
Musím říct že je to výborný na topinky :-).
autor: Ady.S    Poslední změna: 08.07.2009 17:45:46
Předchozí článek Zimní čaj - moc dobrý Další článek Hořčice z cukety
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce