Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Oříškové pusinky

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Po perníčcích Tygřímámy jsem se pustila do těsta na linecké. Co ale se 4 bílky, které zůstaly po lineckém? Přesně takový počet potřebujete na oříškové pusinky:

4 čerstvé bílky

24 dkg cukru

12 dkg mletých jader vlašských ořechů (nestihla jsem oloupat, tak jsem dala asi 3/4 200 g balení již namletých lískových oříšků)

Tuk na vymaštění plechu, pokud dáte pečící papír - vynález století :-), není potřeba.

Z bílku ušleháme sníh, přidáme 5 dkg cukru a šleháme, až je sníh hodně tuhý. Pak lehce vmícháme zbytek cukru a ořechy a na plech s pečícím papírem nastříkáme pusinky, nebo je klademe malou lžičkou - takto dělám.

Pečeme ve velmi mírné vyhřáté troubě - je nutno si vyzkoušet, většinou dávám 3 plechy nad sebe a peču horkým vzduchem na 100 stupňů - trvá dlouho, až kolem 45 minut až hodiny.

Moc se mně dnes povedly :-)!

autor: Calamity J.    Poslední změna: 07.12.2010 20:47:26
Předchozí článek opravdu originální cukroví!!!! Další článek Mušle
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce