banner

Recept: Zeleninová čočka s kurkumou a mozzarelou

Postup

Suroviny: 3 hrstě červené propláchnuté čočky, zelenina (květák, brokolice, celer, mrkev, hrášek, kukuřice, cuketa, dýně... cokoli má vaše malé rádo), 1/5 cibule, 3 ks sušená rajčata (používám často naložená v olivovém oleji s česnekem), vařené vejce, asi 50g mozzarely, olivový olej, římský kmín, tymián, kurkuma.


Čočku se zeleninou povařím společně. Na olivovém oleji rychle zesklovatím na drobno nakrájenou cibulku, poté k ní přidám na drobno nakrájená sušená rajčata, lehounce poprášit římským mletým kmínem, kukrumou a sušeným tymiánem. Lehounce promíchat a nechat spojit chutě.


Vařenou zeleninu s čočkou nabírám pěnovačkou (nebo lžící s otvory) a po lehkém okapání smíchám se směsí na pánvi. Na talířku "přizdobím" mozzarelou a vařeným vejcem nakrájenými na kostičky.


Sýr i vejce je možné smíchat se zeleninovou směsí a podávat. Zrovna tak podle fantazie můžete z vejce i sýra vykouzlit "obličej" na zeleninové směsi... fantazii s konečnou úpravou se meze nekladou:).


Nesolím. Rajčata z nálevu jsou již solená, kurkuma je velmi výrazné koření, pokrmy s ní (nejen s ní) nesolím.


Dobrou chuť:)

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

buchta s pudinkem

Následující recept:

Oříškové pusinky

Zeleninová čočka s kurkumou a mozzarelou - diskuze

Zatím zde nejsou žádné příspěvky.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40