banner

Postup

250g mletého masa
1 větší cibule
4 stroužky česneku
1 plechovka rajč. protlaku
4lžíce sladkého kečupu
1 šlehačka
1 lžíce hladké mouky
3/4 sáčku širokých nudlí
sůl, pepř, majoránka, oregano, bazalka
strouhaný sýr

Těstoviny uvaříme dle návodu. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme k ní maso a orestujeme, osolíme, opepříme. K opečenému masu přidáme česnek, bylinky, orestujeme a zalijeme protlakem smíchaným s kečupem a hladkou moukou. Omáčku orestujeme, aby ztratila kyselost a trochu vychladíme. Pak vmícháme šlehačku. Do vymazaného pekáče navrstvíme těstoviny a omáčku, pořádně promícháme, zasypeme hustě sýrem a pečeme při 180°C asi 30minut nezakryté.

Sdílejte stránku

Následující recept:

Perníková bábovka

Boloňské zapečené těstoviny - diskuze

Mňam,mňam
To musí být ale mňamka
taky delam ale bez slehacky
Tak přesně taková jídla miluju.
Díky za super recept,ten se u nás určitě zabydlí

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40