banner

Postup

Suroviny: 1 kg syrových brambor, cca 1/2 l mléka, 10 dkg škvarků, 10 dkg strouhanky, mletý pepř, sůl, sádlo na vymazání pekáče

Postup: syrové brambory nastrouháme, přebytečnou vodu slijeme a brambory spaříme horkým mlékem. Osolíme, opepříme, přidáme strouhanku, škvarky a promícháme. Když je těsto řídké, přidáme trochu hrubé mouky. Těsto dáme do vymazaného pekáče a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Horký stočíme a nakrájíme na díly.

Podáváme s kysaným zelím - syrovým nebo dušeným.

Zelný salát - suroviny: 1/2 kg kysaného zelí, 1 cibule, 1 polévková lžíce křenu, cukr podle chuti (nemusí být), 2 polévkové lžíce oleje

Postup: zelí překrájíme, dáme do misky, přidáme cibulku, křen, cukr, olej, promícháme a necháme 1/2 hodiny odležet

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Houbový Kuba

Následující recept:

Palačinky troch jinak

Plzeňský bramborový toč - diskuze

tak to zkusím

je divné že jsem to ještě nejedla když jsem z Plzně

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40