Recept: Halušky
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
Recept není můj,prozradil mi ho soused,původem ze Slovenska.Nedostala jsem žádný přesný poměr surovin,jen ingredience.
Tak tedy nastrouhám syrové brambory najemno,přidám vajíčko,sůl,hrubou mouku,aby vzniklo tužší těsto a lžičkou tvořím halušky do vařící vody.Dělám dost rychle,protože než těsto zpracuji,první halušky už plavou na hladině.Přidávám zelí,uzené a brynzu,pokud seženu.
Řidšího těsta,aby šlo přes to haluškový síto,se bojím,abych z toho neměla rozvařený blafanec.
Držím palce,aby se vám povedly a chutnaly.
Předchozí recept:
Čoko mafinky
Následující recept:
jablkové palačinky se skořicí
Halušky - diskuze
Povedly se!
Tak halušky se povedly a chutnaly! Sice jsem je měla velikostně spíš jako nočky (holt jsme měli už velkej hlad a dělat velikost pravá slovenská haluška, máme je asi až zítra) a mohla jsem to těsto klidně víc přisolit, ale to bylo tím, že brambory pustily strašně vody, jinak byly naprosto perfektní!S jednou jedinou komplikací a to tou, že jakmile jsem začla strouhat brambory, zjistila jsem, že mi naši přivezli místo požadované polohrubé a hrubé mouky, polohrubou a hladkou..(té máme v Bruselu asi tak pět druhů, ale hrubou a polohrubou neseženu) Ale mrkla jsem sem a zjistila, že někdo používá na halušky polohrubou, tak jsem dala tu a nevadilo to! I když brambory pustily hrozně vody, tudíž jsem měla pocit, že jí tam skončí půl pytlíku. Ale těsto bylo nakonec husté tak akorát. S množstvím pro dva jsem to úplně neodhadla, takže večer zkusíme z haluškového těsta udělat variaci na bramboráky. Uvidíme, jaké budou ty.

Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Chtěl/a byste vyzkoušet jídlo, které uvařil přední světový šéfkuchař?
11 %
32 hlasů
14 %
41 hlasů
56 %
165 hlasů
8 %
22 hlasů
5 %
14 hlasů
6 %
19 hlasů
Celkem hlasovalo 293 unikátních návštěvníků